Ny bog fra Britta Egebjerg

Britta Egebjerg har udgivet en ny bog med dejlige fotos fra bl.a. Brande og Uhre området.

Bogen tager fotografisk udgangspunkt i de danske landskaber og den fællesmenneskelige livshistorie, som landskabet rummer. I det forståelsesrum og det fællessprog som landskabet og naturen rummer, hvis vi er lydhøre. Dér hvor der faktisk findes et sprog for alt det, vi nogle gange ikke har ord for, og hvor vi kan møde hinanden i menneskelig spejling.

Britta er født og opvokset i Uhre/Brande og halvdelen af bogens fotografier er taget omkring Uhre og Brande og landskaberne, der grænser ind i disse områder. Den anden halvdel af bogens billeder er taget omkring Vejle, hvor Britta i dag bor.

 

Det stod igen steder skrevet, at Britta skulle komme til at fotografere, udstille både nationalt og internationalt eller udgive bøger. Det var først tilbage i 2013, da hendes mor, Anny Egebjerg, blev ramt af kræft, og senere døde af sygdommen, hun opdagede landskabet og uden forudsætninger fotograferede sig ind til og gennem de kaotiske følelser, hun stod i. Billedserien blev til hendes første udgivelse ”Når himlen vælter ind over land”, der udkom i 2014.

 

Udgivelsen blev skelsættende og siden da har hun levet som udøvende billedkunstner og formidler. Gennem de seneste år er hun blevet mere og mere optaget af, hvordan landskabet rummer en fællesmenneskelig livshistorie, der kan skabe forståelse og samhørighed mellem vi mennesker. ”Da jeg mærkede, at en ny bog voksede i mig, blev det afgørende for mig at komme "hjem" for at få hele min historie samlet. For igennem mit barndomsland at møde dén selvforståelse, der er lagret i det landskab og den natur jeg er vokset op i og med” – fortæller Britta Egebjerg.

 

En ny dansk salme – fra Sønderkærvej

Bogens fotografier er alle tilknyttet en lyrisk tekst, som også er blevet kendetegnende for hendes kunstneriske arbejde: ”Mine korte lyriske tekster er en nødvendig følelsesmæssig opsummering for at jeg kan forstå ”hvad skete der lige dér”. De er en måde, i filtreret og renset tilsand, at finde mening i mine oplevelser” – siger Britta Egebjerg. Tekststykker fra bogen er i samarbejde med sanger og komponist Camilla Elving Hyttel blevet til en ny dansk salme med titlen ”Vinden vender mig hjem”. Dét tekststykke er hentet fra billedet taget ved hendes barndomshjem på Sønderkærvej, Uhre, som på denne måde nu kommer ud at leve blandt mellem mennesker.

Kommentarer

Hej Britta
jeg vil glæde mig til at læse din bog.
jeg er født på gården i Kærby, som dine forældre købte af mine forældre.                                        Med venlig hilsen, Vita

 

 

 

 

 

Hej Vita,

Dén fortælling kender jeg slet ikke til, selv om jeg er ude i mange hjørner af min slægt... Så gården i Kærby er altså vores begges fødehjem... Sikke en fin historie! Tak!

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Arne Danielsen bannerannonce

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2019