Centerskolen – byens kulturhus er på vej

Lotte Stoltenborg

Allerførst vil jeg gerne takke byrådet for, at vi sammen har været oppe i helikopteren. Vi har diskuteret visioner, muligheder og set de kommende investeringer i et større perspektiv. Vi har lyttet til Brandes visioner. Det har været en lang og meget spændende proces. Vi er nu klar til at skabe en skole, som hele byen vil få glæde af.

Hvorfor Centerparken? vil nogle sige, der er ingen plads, den er våd og flere bygninger skal væk!  Den investering, vi skal tage i Brande, er meget stor. Men gør vi det rigtigt, kan vi for lidt flere penge, få den merværdi – vi har efterlyst.

Vi kan samle mange af Brandes aktiver. Det bliver ikke blot en skole, det bliver et ungecenter, som byens ungdom har efterlyst. Hvis vi gør det rigtigt, får vi et fantastisk bibliotek og musikskole ind i skolen. Dermed bliver det til hele byens kultursted.

Lad os et kort øjeblik lukke øjnene. Toget stopper i Brande, man står af og går ned mod tovet. Lige midt i hovedgaden er der blevet åbnet op. En kæmpe trappe fører os ned mod strømmen. Det er ikke den ”Spanske”, men i stedet ”Den Jyske trappe” og derfra kan vi se helt ned til centerparken.  Foran os står det nye folkebibliotek, et kulturhus, med nogle af de mange funktioner, man har efterlyst i Brande.

Det er ikke altid, at man skal holde fast i alt hvad der er gammelt. Nogle gange skal man turde vælte noget, for at gøre plads til nyt – Det var lige det man gjorde i Herning - væltede det gamle biblioteket og byggede et nyt i midtbyen. Den merværdi de har fået, er næsten ikke til at fatte. Tænk, det er jo det vi er ved at få i Brande.   

Vi er et nyt og ungt byråd – som vi har haft mod til at skabe forandringer der vil sætte spor…  

Lotte Stoltenborg

Byrådsmedlem for Fælleslisten

Kommentarer

 Jeg er 150% enig i de udtalelser Lotte Stoltenborg giver udtryk. Vi skal turde at tænke nyt og anderledes ikke bare krampagtig holde fast ved det gamle. Et ordsprog siger : "det plejer vi ikke at gøre" men vi hvis vi skal bruge dette kommer der jo aldrig nyt.Tradition og fornyelse så sker der noget. Tak til lotte også for samarbejdet i Handicaprådet.

 

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

 • 14 okt.

  Sjov og leg

  Sted: Brande Hallerne
  Arrangør: Brande Hallerne (Se annonce uge 41 i Brande Bladet)

 • 15 okt.

  Sjov og leg

  Sted: Brande Hallerne
  Arrangør: Brande Hallerne (Se annonce uge 41 i Brande Bladet)

 • 15 okt.

  Bankospil

  Sted: Brandlundparken
  Arrangør: Brande Pensionist- og Efterlønsforening

 • 16 okt.

  Sjov og leg

  Sted: Brande Hallerne
  Arrangør: Brande Hallerne (Se annonce uge 41 i Brande Bladet)

 • 16 okt.

  Efterårsferie i skoven m. aktiviteter

  Sted: Vester Palsgaard Skovmuseum, Palsgårdvej 9, Hampen
  Arrangør: Vester Palsgaard Skovmuseum (se annonce Focus uge 41)

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Street Art 2019