Byrådsflertal afviser urent trav i Buurtzorg-sagen

To socialdemokratiske byrådsmedlemmer mener ikke, at reglerne i udbudsloven er blevet overholdt i forbindelse med højt profileret pilotprojekt i ældreplejen. De har derfor klaget til Ankenævnet, men de borgerlige partier afviser blankt, at der skulle være foregået noget, der ikke var i overensstemmelse med reglerne.

På sit seneste møde, der blev afholdt aftenen før valget, godkendte et byrådsflertal udenom Socialdemokratiet det udkast til et svarbrev til Ankestyrelsen, som borgmester Ib Lauritsen (V) og kommunaldirektør Flemmings Storgaard på forhånd havde fået udarbejdet.

Det var de to socialdemokratiske byrådsmedlemmer, Frank Heidemann Sørensen og Inge Dinis, der havde taget det noget usædvanlige skridt at indklage Ikast-Brande Kommune til Ankestyrelsen. Det gjorde de to socialdemokrater i forlængelse af byrådsflertallets beslutning om at fritage Lokalpleje Danmark for flere natlige akutopgaver og ændre i taksterne i forbindelse med det kuldsejlede Buurtzorg-forsøg i Bording og Engesvang, et forløb der endte med, at Lokalpleje Danmark gik konkurs.

Helt konkret mener de to socialdemokrater ikke, at reglerne i udbudsloven er blevet overholdt, hvilket 21. april i år fik dem til at indsende en klage til Ankestyrelsen.

Ankestyrelsen havde på den baggrund bedt Ikast-Brande Kommune om en redegørelse for forløbet for at kunne vurdere, om der er anledning til at rejse en tilsynssag.

I svarskrivelsen, som byrådet med undtagelse af de seks socialdemokrater har godkendt, påpeger borgmesteren og kommunaldirektøren dels, at der var tale om et helt særligt pilotprojekt, dels at fjernelsen af de natlige akutopgaver kun har haft en endog meget beskeden økonomisk betydning.

Læs mere om sagen i næste uges udgave af Brande Bladet.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Telekæden Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2022