Byer med vokseværk

Efter det første fald i indbyggertallet i dette årtusinde oplevede Brande igen vækst i befolkningstallet i 2021. Det samme gjorde kommunens største by, Ikast, men det var Nørre Snede, der stod for den største vækst målt i procent. Til gengæld faldt indbyggertallet i nabobyen Klovborg med næsten seks procent.

En gang om året opgør Danmarks Statistik udviklingen i befolkningstal fordelt på de enkelte byer, og opgørelsen viser, at de fem største byer i Ikast-Brande Kommune har haft befolkningstilvækst i løbet af 2021. I Ikast var man ved årsskiftet således tæt på at runde 16.000 indbyggere efter en nettotilvækst på næsten 200 borgere, men procentuelt var det Nørre Snede, som med 83 nye borgere (4,5 procent) oplevede den største tilvækst.

Brande voksede videre efter forrige års marginale tilbagegang, så kommunens næststørste by ved årsskiftet var oppe på 7.449 indbyggere. Også Bording og Engesvang oplevede vækst i befolkningstallet i løbet af 2021 (henholdsvis 15 og 36), mens Ejstrupholm netto måtte vinke farvel til to indbyggere.

Læs mere om udviklingen i kommunens befolkningstal i Focus Ikast-Brande tirsdag.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Telekæden Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2022