Brande Vandværk er nu størst i kommunen

På sidste års generalforsamling kunne formand Jens Arne Thomsen orientere om stor interesse for vand fra Brande Vandværk fra bl.a. AKM, KMC’s Derivatfabrik Axel Månssons biogasanlæg og Bestseller-byen, i alt et forventet merforbrug på ca. 500.000 kubikmeter.

Helt så ”galt” er det imidlertid ikke gået (endnu), kunne formanden konstatere på sidste uges generalforsamling i vandværket. Derivatfabrikken bruger ganske vist mere og mere vand, mens AKM har renoveret eget vandværk og er selvforsynende. Bestseller-byen eksisterer fortsat kun som planer, men her er det forventede behov reduceret fra 200.000 kubikmeter til 160.000.

- Det betyder, at vi skal etablere en 160 mm vandledning fra Skovbrynet til Bestsellerbyen og tilslutte ledningen, der går til Lundfod, så der leveres vand fra 2 sider, forklarede formanden.

Desuden ligger der ansøgninger om vand til en ny tankstation, Burger King og McDonalds samt på sigt 100 byggegrunde i Brande Syd.

Derfor har vandværket heller ikke opgivet planerne om en udvidelse på Petersborg med en ekstra produktionslinje.

I 2018 blev der udpumpet over 1 mio. kubikmeter vand, og der blev solgt 130.947 kubikmeter mere end i 2017.  Dermed er Brande Vandværk nu det største vandværk i kommunen.

- Det er jo ikke et mål i sig selv, men vi kan glæde os over at have så meget industri, der aftager rigtig meget vand, men det giver også en større og større udfordring på ledningsnettet og på værkerne, lød det fra formanden.

Læs hele beretningen fra Brande Vandværks generalforsamling i dagens udgave af Brande Bladet.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for dinTandlæge i Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen