Brande Syd – visionerne skal ikke blive liggende i skuffen!

Kirsten York Helms

Af Kirsten York Helms, byrådsmedlem for Det Konservative Folkeparti

Strukturplan for naturbydelen Brande Syd blev præsenteret i Remisen og med en flot bustur 4. juni 2019, hvor ca. 150 deltagere hilste planens spændende visioner velkommen. Både borgerne og ikke mindst os politikere har ventet utålmodigt på, at vi snart kommer i gang med projektet, da kommunen – herunder Brande i den grad bør være i løbende udvikling og også stadig mangler attraktive byggegrunde.

Vi står nu i dag med beslutning om kommuneplantillæg 46 og lokalplan 398 ”Skoven” ved Nordlundvej, og kunsten er at få lokalplanen til at være tro mod strukturplanen, så vi kan komme i mål med flest mulige af de visioner, der er lagt op til i det flotte Brande Syd-projekt.

Mange borgerne har i høringsperioden med god grund stillet spørgsmålstegn ved, hvordan kommuneplantillæg 46 og lokalplan 398 overhovedet er i tråd med den visionære strukturplan for naturbydelen Brande Syd?

Og min holdning er, at visionerne ikke bare skal blive liggende i skuffen, men vi skal følge dette projekt til dørs i konstruktiv dialog med naboer i området, bygherren og andre interessenter. Faktisk er det positivt, at der er nogle, som byder ind på den spændende opgave.

Der er mange hensyn, som skal gå op i en højere enhed, når et SÅ ambitiøst projekt i praksis skal etableres, og her ønsker jeg som konservativ, at lokalplanen ligesom strukturplanen stadig skal tage hensyn til:

  • At vi bygger i harmoni med naturen i tråd med visionen ”Naturbydel Skoven”, hvor der er grønne områder, stier og sø.

Det vil netop med denne ”naturprofil” blive et attraktivt og spændende boligområde for både branditter og tilflyttere.

  • At vi tager hensyn til og fremtidssikrer Brandlund Hede evt. med afskærmning af hedeområdet - ligesom man har prioriteret ved Harrild Hede.
  • At rideklubbens folde bevares, hvor de er nu, eller at bygherren og rideklubben finder en løsning sammen.

At tænke visionært højner næsten altid kvaliteten – at gøre det modsatte – dvs. opgive visionerne og tale projektet ned - kan ende med at blive en selvopfyldende profeti, og det mener jeg som konservativ, er det værste, som kan ske for Brande lige nu.

SÅ kunsten er nu at demonstrere, at vi sammen kan finde den optimale løsning for at lykkes med at komme videre med dette visionære, fantastiske og naturvenlige Brande Syd projekt.

Kommentarer

Hej Kirsten,

mange tak for dit indslag, hvor du lægger op til en konstruktiv dialog. Mon ikke, det vil kunne være muligt at samle de forskellige parter til et (digitalt) møde?

Hilsen, Beate Paul

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS
Bannerannonce for dinTandlæge i Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2023