Brande har et kæmpe udviklingspotentiale

 –  Sammen skaber vi drømmene!

Af Lotte Stoltenborg, byrådsmedlem for Fælleslisten og Kirsten York Helms, byrådsmedlem for Det Konservative Folkeparti

Nu må vi stå sammen om at skabe de bedst mulige betingelser for Brande. For vi mener, at Brande har et kæmpe udviklingspotentiale, hvis vi alle vælger at spille hinanden gode.

”Skoven”

På mange måder har den offentlige debat om Nordlundvej 57 - ”Skoven” - været en ulykkelig sag. Strukturplanen har på flere måder spillet fallit. Ikke fordi visionerne ikke var velbeskrevne og gode - de viste sig måske tværtimod at være alt for ambitiøse. Når vi ser på de indre linjer i denne sag, har vi lokale politikere savnet meget mere transparens og dialog. I et retroperspektiv burde vi som byråd havde inddraget borgerne mere undervejs i projektet og have informeret om planerne løbende sammenholdt med mulighederne i praksis for den del af Brande Syd.

Vi tror og håber stadig på, at visionen om ”Skoven” fra strukturplanen vil træde endnu tydeligere frem på lokalplanen end på nuværende tidspunkt. Vi kunne tænke, os at de forskellige aktører (kommunen, projektudvikleren og DN) vil sætte sig sammen og sikre, at de væsentligste elementer i strukturplanen får mere fylde. Fx at beplantning får et skovlignende udtryk, at afskærmningen mod heden bliver sikret, og at der bliver genskabt en vandre- og cykelsti som erstatning for den nedlagte Nedergaards-sti op mod heden.  Da vi er så heldige, at det er et lokalt firma, som ønsker at gå ind i projektet ”skoven”, bør det give ekstra gode muligheder for en konstruktiv dialog om eventuelle justeringer, der giver mening for alle partere og projektets succes.

Dialog er altafgørende

Projekt ”skoven” har givet os endnu mere klarhed over, hvor vigtigt det er at få styrket dialogen på tværs af de politiske partier. Hvis vi i Brande vil noget politisk, må vi turde smide facaderne og sætte ord på de visioner/drømme, vi gerne vil lykkes med. Det er den eneste måde hvorpå, vi kan komme i mål med de udviklingsprojekter, vi ser, at Brande har potentiale til.

Vi har så uendelig mange ting, som vi gerne vil nå i mål med for Brande.

Et af de store mål, vi begge to har kæmpet for og er kommet i mål med, er Artium Skole og Kulturhus. Om få måneder vil vi kunne åbne dørene til en helt ny fantastisk skole og nyt kulturhus. Artium kommer helt sikkert til at indtage en betydningsfuld plads i hjertet af byen. Vi ser for os, at Artium vil kunne tiltrække mange nye tilflyttere til Brande og omegn, så vi får i den sammenhæng brug for flere attraktive boligkvarterer snarest.

Vores fokus vil også ligge på at få gennemført sammenbygningen af Artium og hallen. Sammenbygningen mener vi har afgørende betydning for, at Artium vil blive et levende hus for endnu flere. Sammenbygningen vil kunne give fleksible kvadratmeter, som Artium kunne have glæde af, og dermed vil vi bedre kunne tilbyde alle aldersgrupper flere muligheder for at benytte huset. Vi ser ingen vej tilbage. Hallen er allerede trådt i arbejdstøjet, og vi bør som kommune bakke op.

De spændende projekter står i kø for at blomstre

Urban Street Zone har længe forsøgt at flyve, men er gang på gang blevet stoppet. Tiden er nu inde til at give dem lidt ekstra hjælp. Så vil de, som fuglen Fønix, rejse sig og blive en ny sportsmagnet for Ikast-Brande. Stedet er allerede anerkendt i hele street-sportsverdenen og får besøg fra hele verden, og en investering i USZ vil være givet godt ud, da vi i høj grad mangler at kunne tilbyde flere spændende ungdomsmiljøer, hvis vi vil beholde de unge i kommunen.

I de sidste 4 år har Brande trukket mere og mere på samme hammel. Brande City har fundet sin plads, og de har haft fokus på mange udviklingsperspektiver i Brande. Mange af dem har vi alle fulgt med stor fornøjelse. Den ”cubanske trappe” og etablering af et hyggeligt å-miljø er det projekt, som vi håber, vi får mulighed for at støtte op om i vores byudviklingspulje - så drøm snart kan blive til virkelighed.  Vi tror, at trappen vil blive endnu en af Brandes nye omdrejningspunkter. Den vil ligesom kunne forbinde Remisen, banen, Torvet og Artium med hinanden. Sikke et fantastisk projekt.

Vi kunne blive ved og ved - der er endnu flere drømme som i den kommende til bør have vores bevågenhed. Vi kan fx nævne endnu flere byggegrunde på Hyvildvej samt udstykninger af Præstelunden med skønne grønne områder. Her vil det være værdifuldt, at vi sikrer os, at der kommer både seniorboliger samt åben- og tæt-lavt byggeri. Det vil blive endnu et attraktiv kvarter lige midt i byen.

Derfor vil vi sammen smøge ærmerne op og gå ind i en større dialog og målrettet samarbejde med hinanden.

Vi har intet at miste – Brande vil I være med?

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul