Brande City står for affaldsindsamlingen i Brande

Roberta på 6 år, August på 10 og mor Louise Egeriis Møller havde sidste år taget turen fra Herning til Brande for at bakke op om morfar Jens Chr. Kristensen, der koordinerede affaldsindsamlingen i Brande. Det gør han igen i år på vegne af Brande City.

I den kommende weekend skal der samles affald i naturen over hele Danmark. Således også i Ikast-Brande Kommune, hvor der er arrangeret affaldsindsamlinger 22 forskellige steder.

I Både ny og gl. Blåhøj er beboerforeningen igen gået sammen med spejderne fra Royal Rangers, i Drantum mødes man på sportspladsen skråt overfor forsamlingshuset, i Uhre er Den gamle købmandsgaard udgangspunkt for affaldsindsamlingen, og på toppen af Brandlund Bakke er det Frode Mortensen, der samler trådene.

I Brande by er det i år den nystiftede forening, Brande City personificeret i Jens Chr. Kristensen, der står for det praktiske i forbindelse med udlevering af ruter, sække, handsker m.v.

De seneste par år har Brande Borgerforening ”stået i lære”, og Jens Chr. Kristensen, der sad i bestyrelsen for borgerforeningen og nu er medlem af Brande Citys udvalg for Borger & aktivitet, har taget opgaven med over i den sammenlagte forening.

- Jeg synes, det er en vigtig sag, som jeg gerne vil bruge noget tid på, forklarer han og fortsætter:

- Jeg håber på god opbakning, så vi kan være med til at holde byen ren.

Klima og miljø er emner, der er meget oppe i tiden, ikke mindst de store mængder plastaffald, der ender i naturen og derefter verdenshavene, påpeger han.

– Vi skal selv gøre noget. Vi ændrer ikke verden, hvis vi ikke starter med os selv, pointerer han.

I Brande mødes man på parkeringspladsen i Centerparken kl. 10, og på Brandlund Bakke starter man en halv time tidligere. I Blåhøj og Drantum venter man til kl. 13, mens det allerede går løs om lørdagen i Uhre.

Det er ikke nødvendigt at tilmelde sig på forhånd, man kan bare møde op og vil så få tildelt en rute, om muligt efter eget ønske. Som tidligere sørger Danmarks Naturfredningsforening og Ikast-Brande Kommune for en lille forfriskning til alle, der møder op og tager en tørn for naturen.

Læs mere om affaldsindsamlingen i Focus.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Arne Danielsen bannerannonce
Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020