Borgmesteren gravede for

Borgmester Ib Lauritsen havde ingen problemer med at håndtere gravemaskinen, da han tirsdag eftermiddag fjernede de første skovlfulde jord som tegn på, at arbejdet med Brande Syd nu officielt er sat i gang.

Når man som Ikast-Brande Kommunes borgmester Ib Lauritsen (V) har en baggrund som landmand, er det ingen sag at håndtere en gravemaskine.

– Jeg ku’ blive ved, lød det kækt fra Ib Lauritsen, da han steg ned fra førerhuset på den store gravemaskine fra entreprenørfirmaet Poul Hansen A/S fra Grindsted, der har vundet entreprisen på at byggemodne de første 13 byggegrunde på Ny Sandfeldvej.

Hjemme på gården har han selv kørt en del med rendegraver, og når bare joysticket vender ens, er det såmænd ingen sag, konstaterede borgmesteren efter veludført dåd. For en sikkerheds skyld havde kommunens folk medbragt den forkromede spade, der tidligere er blevet benyttet ved flere andre lignende lejligheder, men det blev altså ikke aktuelt med manuelt gravearbejde tirsdag eftermiddag.

De 13 grunde i Brandes nordvestlige ende udgør 1. etape af de mange hundrede byggegrunde, der i et bælte sydvest om Brande skal strække sig forbi Hyvildvej og ”Den skæve bane” i øst for ad åre at blive til en helt ny bydel, Brande Syd. Samtidig er de fjerde etape på Ny Sandfeldvej, som på den måde bliver bundet sammen med resten af området.

Tilføj kommentar

Telekæden bannerannonce

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Telekæden Brande
Arne Danielsen bannerannonce

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019