Blåhøj skole gik i forlænget spilletid

Men nu ligger bolden hos initiativgruppe bag en friskole i Blåhøj

Af Villy Guldbrand Jensen - 

På mandagens byrådsmøde var Blåhøj skoles skæbne det eneste punkt på dagsordenen.

Der var tre scenarier.

Scenarie 1 var en lukning af Blåhøj skole pr. 31. juli 2023.

Scenarie 2 var en lukning af Blåhøj skole – men først pr. 31. juli 2024.

Og scenarie 3 var at forslaget om Blåhøj skoles nedlæggelse blev forkastet.

Inden byrådsmødet var der møde i Børne-, Kultur- og Fritidsudvalget og i Økonomi- og Planudvalget og begge udvalg gik enstemmigt ind for scenarie 2 – at skolens liv blev forlænget med et år, og først lukkes ned pr. 31. juli 2024.

Anette Mosegaard (C) blev af borgmester Ib Lauritsen (V) opfordret ved byrådsmødets start at fremlægge de to udvalgs konklusioner, og da alle partier og lister havde bakket op om forslaget var det en formssag at få det godkendt af et enigt byråd.

Forlængelsen af skolens levetid som folkeskole var ikke uden omkostninger, men her var udvalgene igen enige om at de 4.392.167 kroner som man have regnet sig frem til var omkostningen ved at drive skolen et ekstra år, skulle hentes i usikkerhedspuljen – og dermed ikke tages fra skoledistrikt Brandes økonomi.

Samtidig var det også et ønske at give jobgaranti til december 2024.

 

Ikke uden betænkning

Inden forslaget blev vedtaget ved håndsoprækning, fik partierne og listerne mulighed for at knytte kommentarer til Blåhøj skoles fremtid.

Thomas Østergaard fra Venstre lagde ud med at man fra Venstres side bakkede op om forlaget og at det var afgørende at man ventede til 2024 med at lukke Blåhøj skole ned som kommunal skole, og dermed gav byen mulighed for at få startet en friskole op.

Inge Dinis (S): Vi bakker også op i Socialdemokratiet, men de lave elevtal giver udfordringer – men nu bliver der mulighed for at drive en skole i Blåhøj.

Rune Lyager, Fælleslisten, lagde ikke skjul på at det havde været en rigtig hård proces.

- Vi føler det er et nederlag for os – vi havde helst set Blåhøj Skole fortsætte som kommunalskole, men nu håber vi på at vi har givet Blåhøj borgerne tryghed.

Simon Vanggaard kunne fortælle at det var anden gang han var med til at lukke en skole.

Den første lå i Ikast.

Det har konsekvenser at lukke en skole.

Men det har også konsekvenser at lukke øjnene!

I Gludsted, Klovborg og Uhre har man stået sammen og her er det er lykkedes med friskoler.

Kirsten York Helms (C) syntes det var en historisk trist dag!

- Det er ikke nogens drøm at lukke en skole, men faldende elevtal gør at ma må spørge sig selv om det er rimeligt at fortsætte.

Hun havde stor ros til Blåhøj skole for at holde så højt en standard og hun lovede at ville være med til at bakke op om en friskole i byen.

 

Nu ruller bolden

Med afgørelsen mandag aften blev der lagt pres på initiativgruppen fra Blåhøj, der nu skal i gang med at finde ud af om der er opbakning og elever til en friskole i byen.

En af medlemmerne af gruppen, Mai Egebjerg, var glad for at der var truffet en beslutning om at holde skolen kørende som kommunal skole til juli 24.

- Det er en god løsning, når ikke vi kunne få lov til at fortsætte som kommunal skole, og nu skal vi videre med planerne. Vi har møde tirsdag og midt i marts måned indkalder vi til et borgermøde, hvor vi håber at rigtig mange forældre vil møde frem og give deres besyv med, lød det fra Mai Egebjerg.

 

 

 

På billedet ses 6 personer fra initiativgruppen var sammen med 10 andre fra Blåhøj området mødt frem for at overvære byrådsmødet og Blåhøj Skoles skæbne.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for dinTandlæge i Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2023