BioMar i smult vande

Det børsnoterede selskab Schouw & Co. har kunnet notere fremgang over hele linjen i 1. halvår af 2015, deriblandt hos industrikonglomeratets største datterselskab, fiskefoderproducenten BioMar, der står for ca. 70% af koncernens omsætning.

Hos BioMar er omsætningen i løbet af 1. halvår vokset med 20,7% til 4,14 mia. kr., mens resultatet før skat er steget fra 102 mio. til 120,5 mio. Det fremgår af dagens halvårsregnskab fra Schouw & Co A/S. Udviklingen dækker over store udsving mellem de geografiske områder, BioMar betjener. Således har man oplevet stor vækst i Norge, men til gengæld tilbagegang i Chile, mens afsætningen til det kontinentale Europa trods de økonomiske udfordringer i Grækenland er tæt på sidste års niveau.

Den afsatte mængde er stort set uforandret, så omsætningsfremgangen kan henføres til højere salgspriser pr. enhed forårsaget af stigende råvarepriser. Endvidere er omsætningen påvirket positivt af den stigende kurs på US-dollars.

For året som helhed fastholder BioMar en forventning om en omsætning i omegnen af 9 mia. kr. og et overskud før finansielle omkostninger og skat (EBIT) i intervallet 375-425 mio. kr. Resultatet er dog som altid meget afhængigt af højsæsonen i 2. halvår, ligesom den økonomiske situation i især Grækenland kan få indvirkning på resultatet, oplyser virksomheden.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Street Art 2019