BioMar fortsætter væksten

Fredag offentliggjorde Schouw & Co. A/S årsregnskabet for 2017. Koncernens største datterselskab, fiskefoderproducenten BioMar, manglede blot 45 millioner kroner i for første gang at runde en omsætning på 10 milliarder.

Året har budt på en vækst i omsætningen på 12,3 procent til det rekordhøje niveau, men faktisk er de afsatte mængder steget endnu mere, nemlig med 19,7 procent til over 1,1 millioner tons.

Væksten har dog ikke afspejlet sig i resultatet af den primære drift (EBIT), som er faldet fra 581 millioner kroner i 2016, der var påvirket positivt af engangsindtægter, til 559 millioner i 2017. En forbedring af de finansielle poster og andelen af overskuddet fra associerede virksomheder betyder imidlertid, at resultatet før skat alligevel ender på 611 millioner kroner, hvilket er 5,9 procent mere end i 2016.

Den stærke danske krone har påvirket omsætningen negativt med ca. 170 millioner kroner og har kostet BioMar ca. 10 millioner kroner på bundlinjen, til gengæld er hensættelserne til tab på debitorer fortsat på et historisk lavt niveau.

Fondsbørsen kvitterede i første omgang for regnskabet med en pæn stigning i kursen på Schouw & Co.’s aktier på ca. 2 procent, men i løbet af formiddagen valgte flere at hjemtage gevinsten, hvilket fik aktiekursen til at falde tilbage til åbningsniveauet i overkanten af kurs 650.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for dinTandlæge i Brande
Bannerannonce Telekæden Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

 • 25 mar.

  Generalforsamling

  Sted: Sdr. Ommevej 50B, Brande
  Arrangør: Lystersminde Puljeordning

 • 25 mar.

  Generalforsamling

  Sted: Foredragssalen, Brande Højskole, Herningvej 14, Brande
  Arrangør: Brande Højskole

 • 26 mar.

  Generalforsamling

  Sted: Klubhuset på Søndervænget
  Arrangør: Brande Tennisklub

 • 26 mar.

  Bankospil

  Sted: Brande Bibliotek, Centerparken 2, Brande
  Arrangør: Brande Pensionist- og Efterlønsforening

 • 26 mar.

  Generalforsamling

  Sted: Hotel Dalgas, Storegade 2, Brande
  Arrangør: Brande Vandværk a.m.b.a

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen