Bibliotekerne åbner igen!

Bibliotekerne i Ikast-Brande åbner igen mandag d. 18. maj, dog med et begrænset tilbud på flere måder. Alle, både ansatte og borgere, skal i den kommende tid kunne føle sig trygge både ved at benytte og arbejde på biblioteket.

Begrænsningerne betyder bl.a., at Ikast Bibliotek har kun åbent i den betjente åbningstid indtil videre. Det samme gælder Brande Bibliotek, som indtil 8. juni også har lukket om lørdagen. Desuden er Borgerservice i Brande lukket indtil videre.

At lave en forsvarlig genåbning betyder også, at bibliotekets samlede ansatte og brugerne af biblioteket må tage et fælles ansvar for at begrænset muligheden for spredning af smitte. Det skal gennemføres ved både at holde afstand og vedvarende at være omhyggelig med hygiejnen.

Til hjælp for at skabe gode forhold er der opsat skærme foran betjeningsøerne både på Brande og Ikast Bibliotek. Desuden er der håndsprit, som skal benyttes.

Det vil endvidere være et begrænset antal af brugere, der må benytte Ikast og Brande Bibliotek ad gangen og kun til kortere besøg til at aflevere eller låne materialer. I Ikast vil det være 10 benyttere og i Brande tre ad gangen.

Al hyggen er også fjernet indtil videre. Alle siddepladser til avislæsning eller studiebrug er fjernet. Kaffeautomaten er slukket, og der kan ikke læses i blade, aviser eller benyttes computer, hverken til søgning eller udprintning. Toiletterne vil også være aflåst.

På Ikast-Brande Bibliotek glæder personalet sig til, at det bliver muligt igen at modtage kommunens borgere.

Kommentarer

Dejligt at der bliver åbnet igen. Jeg undre mig imidlertid over, at man ikke vælger at udvide åbningstiden, så brugerne kan sprede sig over et større tidsrum?

Måske kunne det være en ide, at personalet kunne lave nogle bogpakker efter temaer fx. krimi, romaner etc. så kunne man låne en "pose", det hele ville så være registreret på forhånd, det vil gå hurtigt og nemt, da det så kun er posen, der skal scannes.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Telekæden Brande
Pandbo Bjælkehuse banner

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020