Beskyt de ukrainske flygtninge

Henrik Kraglund

Opråb til Konservative, DF og Nye Borgerlige.

Nu går krigen i Ukraine ind i sin 3. uge. Det er hjerteskærende hver dag i tv at se unge mødre med mindreårige børn ved hånden flygte i rædsel – efterladende faderen/ægtemanden i Ukraine. Tusindvis af disse patrioter vil falde for fjendens kugler og dermed efterlade enker og faderløse børn i grænseløs sorg og med livslange traumer. Bare én eneste mand har kunnet udvirke det. Og i Europas hjerte.

En række landes befolkninger har i denne frygtelige tid åbnet dørene for de ukrainske flygtninge. Også i Danmark. Regeringen og et bredt flertal i Folketinget er enige om at vedtage en særlov om beskyttelse af ukrainerne, som flygter fra bomber, granater og fremrykkende kampvogne.

Loven skal hastebehandles i Folketinget senere i denne måned og vil give ukrainerne adgang til uddannelse, sundhedsydelser og til arbejdsmarkedet, og børnene vil kunne komme i skole. Danskerne står sammen om at hjælpe - det danske samfund vil således vise sin solidaritet på smukkeste vis.

Denne særlov vil give ukrainerne og deres medfølgende nære familie midlertidig opholdstilladelse i Danmark i 2 år med mulighed for forlængelse.

Men der er nogen, der totalt svigter. Det gør Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige, som har valgt at stå udenfor. Ligegyldigt hvordan de formulerer sig, vil det aldrig retfærdiggøre, at de svigter, når det gælder. Det er skandaløst.

Jeg skal derfor tigge og bede vores 8 lokale politikere, som repræsenterer disse partier, love os andre, at I hver især tager afstand fra jeres baglands beslutning om ikke at ville stemme for særloven? Og samtidig bede jeres partier på Christiansborg om at ændre indstillingen til denne særlov, når den kommer til afstemning.

 

Henrik Kraglund

Gunvorsvej Syd 10

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for Brande Bogen
Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2022