Besøgsforbud på plejecentre ophæves

Brandlundparken

Som en af de sidste kommuner i Danmark har Ikast-Brande ved en borgmesterbeslutning onsdag besluttet, at nære pårørende til beboere på plejecentre og rehabiliteringscentret kan mødes med deres nærmeste på visse udearealer efter nærmere aftale.

Det sker på baggrund af den politiske aftale i Folketinget om ”Initiativer for svækkede ældre i forbindelse med COVID-19” og Sundhedsstyrelsens retningslinjer pr. 12. maj.

Byrådet ønsker at øge muligheden for møder mellem pårørende og beboere på plejecentre for at modvirke oplevelser af ensomhed og understøtte sundhed og trivsel.

Forbuddet mod besøg på udearealer ved plejecentre og rehabiliteringscentret ophæves derfor fra torsdag den 14. maj kl. 12.

Pårørende til beboere her vil blive kontaktet torsdag den 14. maj eller fredag den 15. maj af det enkelte plejecenter eller rehabiliteringscentret med henblik på at aftale det 1. besøg. 

Møderne skal finde sted under sundhedsmæssige forsvarlige forhold og efter på forhånd fastlagte rammer:

·         Mødet skal foregå udendørs.

·         Der skal holdes to meters afstand til hinanden.

·         Man skal vaske eller spritte hænder umiddelbart inden og efter besøg.

·         Mødet må vare op til en halv time. Der kan højest deltage 2 pårørende ad gangen.

·         Tid og sted skal aftales med leder af stedet eller kontaktpersonen inden mødet.  

·         Besøgende skal være symptomfri for COVID-19 og ved symptomer eller smitte med COVID-19 have været symptomfri i mindst 48 timer.

Der er forskellige udearealer på plejecentrene. Det enkelte plejecenter planlægger, hvordan besøgene kan foregå netop der, og informerer pårørende herom. Ligeledes skal plejecentret informere besøgende om smitteforebyggelse.  

Besøgsforbuddet på plejecentrenes og rehabiliteringscentrets indendørsarealer er fortsat gældende, undtaget ved døende eller i kritiske situationer.

Dette gælder både for kommunale og private plejecentre.

Besøgsforbuddet inde og ude på botilbud fastholdes. Der er her endnu ikke mulighed for at ændre på besøgsforbuddet på udearealer.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for Brande Bogen

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020