Besøg ”verdens bedste læserum” på biblioteket

De næste par uger kan man slænge sig i intet mindre end ”verdens bedste læserum” på Brande Bibliotek.

Folkene bag verdens bedste læserum er eleverne i 4. klasse på Uhre Friskole, som har været med til at designe omgivelserne. Alle har budt ind med ideer, og så har man forsøgt at indarbejde så mange som muligt under skyldig hensyntagen til, hvad der er praktisk muligt, forklarer klasselærer Kasper Linneberg.

Egentlig var det bare meningen, at læserummet skulle have været lavet i mindre skala som model, men da biblioteket blev kontaktet, var de straks med på ideen om et læserum i verdensklasse – og sådan blev det.

Fredag morgen var eleverne fra Uhre og pedel Lars Stig Pedersen derfor kørt til Brande for at stille op, og ikke nok med, at læserummet er verdens bedste – det er også bæredygtigt. Hvordan det? Jo, den cirkusvogn, der indgik i 6. klasses nylige skolekomedie om Orla Frøsnapper har fået nyt liv som diskret oplyst, skofri læsepavillon i bibliotekets indgansgparti.

Cirkusvognen skulle egentlig have været en del af læserummet inde på biblioteket, men det viste sig, at den var for stor til at få igennem døråbningen, så nu fungerer den i stedet som et meget iøjnefaldende blikfang for ”verdens bedste læserum”.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen