Berigtigelse - karaktergennemsnit

I denne uges udgave af Focus bringer vi en omtale af en analyse lavet af den liberale tænketank Cepos over godt 1400 danske skolers evne til at løfte eleverne fagligt. Af både artiklen og den vedstående tabel fremgår det, at der er tale om et gennemsnit af de seneste tre års resultater fra afgangsprøverne, men de anførte tal stammer imidlertid udelukkende fra sommerens afgangsprøve, så vi iler her med de korrekte tal – og en erkendelse af selv at stå til dumpekarakter!

For mange af skolerne er der ganske vist tale om en relativt beskeden eller ingen forskel, men både Uhre Friskole og Nordre Skole i Ikast, som også lå i toppen af listen baseret på dette års tal, præsterer faktisk endnu bedre set over 3 år.

Det samme gælder Engesvang Skole, Ejstrupholm Skole, Østre Skole i Ikast og i særdeleshed Bording Skole, som på listen over dette års gennemsnitskarakterer enten stod noteret for en neutral eller marginalt negativ løfteevne (undervisningseffekten). Set over en 3-årig periode har alle fire skoler derimod løftet eleverne mere end forventet.

Til gengæld ryger Midtjysk Efterskole i Ejstrupholm helt til bunds på listen over skoler i Ikast-Brande Kommune, når der måles på en 3-årig periode, mens Gludsted Friskole ikke har haft afgangselever i alle tre år og derfor ligesom friskolerne i Thorlund og Klovborg ikke optræder på listen.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for dinTandlæge i Brande
Bannerannonce for Brande Bogen

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019