Børnetandplejen foreslås centraliseret i Ikast

På sit møde onsdag skal Ikast-Brande Kommunes børne- og undervisningsudvalg diskutere, om børnetandplejen for hele kommunen skal samles i Ikast.

Så sent som på sit seneste møde 2. maj diskuterede udvalget børne- og ungdomstandplejens fremtidige struktur, og her var der fuld enighed om, at der skal være én klinik i Brande og én i Ikast, mens et flertal ønskede at bevare ordningen med private tandlæger i Nørre Snede-området uagtet en analyserapport udarbejdet af administrationen, som anbefalede én central klinik for hele kommunen som det mest rationelle og mest økonomiske løsning.

Siden er det blevet besluttet at opføre en ny skole i Centerparken, hvilket ifølge kommunens forslag vil betyde nedrivning af de eksisterende kommunale bygninger, herunder børnetandklinikken.

Det har fået den kommunale administration til at gentage sin anbefaling af at opføre en central klinik i Ikast, eventuelt i etaper.

Læs mere i Focus Ikast-Brande tirsdag.

Kommentarer

Det ville da være tåbeligt, integrerer den da på den nye skole, ville da være langt at foretrække. Det er jo der børnene er! Skulle 600 børn eller mere så rejse i pendul fart frem og tilbage til ikast til evig tid? Har du nogensinde hørt om molbohistorier, så overgår den her da dem!

Snakker vi så børnene i Blåhøj, så skal de rejse ialt 70 km pr gang for et tandlæge tjek???

Mon det bare er endnu et skridt på vej mod den ønskede centralisering ?

Ja så mister vi nok skole tandplejen. Borgerservice er skåret ned til et minimum.
Det er også meningen at kommunekontoret skal nedlægges i Brande.
For kort tid siden var der en helsides annonce i Herning Folkeblad, hvor kommunen tilbød erhvervsjord, men kun Ikast var nævnt. Brande var udeladt, jeg håber at det var en fejl,men det er jeg nu ikke helt sikker på at det var.
Vi får HELE tiden skudt i skoene at vi laver sognerådspolitik, det er vi altså ikke ene om det vidner annoncen fra Herning folkeblad helt klart om.
Det er nemt når Ib Lauridsen siger til Brande borgerne at vi skal tænke hele kommunen ind
Ib Lauridsen siger at når nu vi skal ha en ny skole bygget i forbindelse med hallerne skal vi som modvægt miste over hundrede arbejdspladser, det minder lidt om pression fra kommunens side.
Det er da godt at vi er sikre på at de ikke skal gå i skole i Ikast.
Jeg håber at politikerne fra Brande, alle partierne er jo repræsenteret, vil Brande det godt, det er trods alt der de er valgt.

Selvfølgelig skal der fortsat være skoletandpleje i Brande, alt andet vil da samfundsmæssigt tosset. De penge kommunen sparer på en eventuel centralisering, bliver jo istedet brugt mange gange ekstra af de kommende brugere, i form af transport og ekstra fri.

Hvis den kommende skole absolut skal overtage pladsen fra tandplejen i Centerparken, så byg da tandplejen ved Dalgasskolen i stedet. Der går halvdelen af byens børn, og så behøver vi ikke undvære tandplejen frem til den nye skole står klar om 4-5 år.

Der er vel heller ikke grund til at tænke mere ind på den nye skole, end der er plads til på området.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019