8.D did it!

I weekenden deltog 8.D fra Præstelundskolen i ”Stafet for livet” i Herning.

Fra lørdag til søndag middag deltog 40 hold med omkring 1500 stafetter. Præmissen er at holde stafetten gående i 24 timer som et manifest: Er man ramt af kræft, er det 24/7.

8.D havde brugt den første uge efter ferien på at klargøre sig til weekendens event.

De har kreeret unikke batik t-shirts skaffet af en forælder og sponseret af Selected. Der er blevet udarbejdet bannere, pandebånd, plancher og lavet elevbemandingsplan for at sikre, at man var på banen 24/7. Forældrene bød ind med forplejning gennem dagen, så eleverne ikke skulle gå ned på energi.

Lørdag formiddag rullede 25 elever og en håndfuld forældre mod Herning centrum for at deltage i den officielle indmarch. Med de gule fightere i front gik flokken samlet ud til Herning Stadion, hvor den officielle start gik kl. 12.

Her fik eleverne travlt med at organisere Præstelundskolens skybox; den skulle pyntes, valgplanen hænges op og maden sættes frem. I løbet af de næste 24 timer kom forældre og søskende i et rul forbi 8.D’s skybox ”We can do it” med forplejning eller for at gå eller løbe med eleverne. I løbet af 24 timer gik eller løb eleverne 2239 runder á 400 meter, hvilket svarer til godt 30 km i snit.

Lysceremoni

I løbet af dagen tegnede og skrev flere elever en hilsen på en lyspose. Da mørket faldt på, blev de mange hundrede lysposer sat i yderkanten af stadionets løbetrack. Kl. 21.15 blev lysceremonien officielt sat i gang. Den blev afsluttet med et minuts stilhed. Her oplevede eleverne, hvad staffen også er: Et manifest, en kamp eller tid til at mindes. 

Klassen har fået nye lærere, som valgte at tage dem med til Stafet for livet. Stafet for livet giver et blik på, hvad indsamling og frivillighed kan gøre. Sidegevinsten er det klasse- og forældrefælleskab, stafetten bidrager med. Målet var at skabe et fællesskab på tværs af eleverne i klassen og et tættere forældrefællesskab.

- På bagkant må man sige, det lykkedes; det var en kæmpe succes. Flere af eleverne var allerede klar til at deltage næste år. ”We can do it” blev til ”We did it”, konstaterer klasselærer Lotte Stoltenborg.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Arne Danielsen bannerannonce
Bannerannonce for dinTandlæge i Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019