200.000 kroner til Brandes Dagligstue

Af Villy Guldbrand Jensen

MES A.m.b.a. oprettede sidste år en vækstpulje hvor midler skulle udloddes til projekter indenfor selskabets forsyningsområde.

Vækstpuljen har en formue på 10 millioner samlet sammen over selskabets 101 årige historie, og der tages hvert år stilling til om der skal overføres flere midler til puljen.

- Det er fællesskabets penge, som vil tilbageføres til ejerne uden skattemæssige konsekvenser, og som kan være med til at gøre en forskel, fortæller formand for MES A.m.b.a. Kay Laursen.

For at kunne ansøge om midler, er det en betingelse at man har hjemsted i MES A.m.b.a.´s forsyningsområde.

- Vi tager stilling til de ansøgninger vi får, og de eneste der på forhånd er sorteret fra er ansøgninger til politiske og religiøse formål, fortæller Kay Laursen.

 

700.000 udloddet

Bestyrelsen for MES A.m.b.a. har behandlet de indkomne ansøgninger til vækstpuljen for 2022 på bestyrelsesmødet afholdt 16. december 2022 og har bevilliget midler til 4 projekter.

Det drejer sig om følgende:

 

Brandes Dagligstue – bevilliget beløb på kr. 200.000.

 

Fortællingernes Tårn i Gludsted – bevilliget beløb på kr. 50.000.

 

Give Idrætscenter – bevilliget beløb på kr. 250.000.

 

Multibane til Frem Thyregod – bevilliget beløb på kr. 200.000.

 

200.000 til det gamle sygehus

Dok Arends, ”Det gamle Sygehus” har modtaget en flot donation fra MES ”Vækstpuljen” på kr. 200.000,-.

På spørgsmålet hvad midlerne skal bruges til, svarer Lotte Stoltenborg og Kirsten Petersen fra ”Det gamle sygehus”:

- Vi er meget taknemmelig for den flotte donation, som har stor betydning for, at vi snart kan sætte gang i drømmen om projekt ”Brandes Dagligstue”. Vi er næsten i mål, og håber derfor, at vi inden længe har den sidste finansiering på plads.

I ”Det gamle Sygehus”, er vi godt i gang med at skabe et spændende Kultur- og Aktivitetshus for byens borgere og newcomers.
Huset består af 3 etager.
Underetagen bliver flittigt benyttet af byens foreninger, Brande Kunstskole, kreative kurser og åbne værksteder. På 1. sal har vi indrettet små møblerede lejligheder, som udlejes til newcomers.

”Brandes Dagligstue” skal indrettes i den midterste del af stueetagen. 3 gamle lejligheder åbnes op til et lyst og indbydende fælleslokale, som bygges på tværs af huset. Derved sikres et unikt lysindfald. Hallen får et flot glasparti. Gamle elinstallationer udskiftes, lofter hæves, vægge væltes og nye bygges op. Der indrettes et fælles cafeområde, depotrum, handicaptoilet, og husets gamle elevator genetableres. Ombygningen vil ske i respekt for den gamle sygehusbygning, fortæller Lotte Stoltenborg og Kirsten Petersen.

Dagligstuen bliver husets hjerte og skal opfylde flere funktioner, bl.a. som en lounge, hvor man dropper ind, sætter sig, nyder en kop kaffe, et brætspil og mødes med andre. Ligeledes skal Dagligstuen danne rammen for afvikling af sociale og kulturelle arrangementer.

Vi har et stille håb om at projekt ”Brandes Dagligstue”, vil stå klar ultimo 2023.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul