2 x 100.000 kr. til Uhre

Modelfoto.

To forskellige projekter i Uhre udløser begge et tilskud på 100.000 kr. fra Ikast-Brande Kommune. Ikke alle ansøgere var ligeså heldige.

Uhre Udviklingsråd havde ansøgt kommunen om et tilskud på 146.250 kr. til udskiftning af bålhytten i Naturparken. Den eksisterende bålhytte er over 20 år gammel, medtaget og slidt, og Udviklingsrådet har uden held forsøgt at sætte den i stand. I stedet ønsker man nu at udskifte den med en ny bålhytte med et flademål på 70 kvadratmeter, hvilket samlet set vil koste 211.250 kr.

Nordea Fonden har givet tilsagn om at bidrage med 50.000 kr., og Udviklingsrådet kommer selv med 15.000 kr., men de skal nu ud at finde yderligere 46.250 kr. – Udviklings- og erhvervsudvalget besluttede sig på sit møde i sidste uge for at bevilge 100.000 kr. til projektet, og at udvalget lige præcis landede på dette beløb, er der en helt klokkeklar årsag til: det er nemlig det maksimale beløb, udvalget kan bevilge iht. retningslinjerne.

Udviklingsrådet er imidlertid ikke de eneste, der kan se frem til et pænt, kommunalt tilskud – det samme kan Uhre GIF, som har fået bevilget præcis det samme beløb på nær en krone - 99.999 kr. - til en varmepumpe til klubhuset. Pengene kommer fra Børne-, kultur- og fritidsudvalgets pulje til ekstraordinære lokaletilskud. Uhre GIF havde søgt om 154.336 kr. til varmepumpen, og foreningen var blevet bedt om at indhente et sammenligneligt tilbud på opgaven.

Læs hvem der derudover fik tilskud eller afslag på deres ansøgninger i næste uges udgave af Brande Bladet.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for Brande Bogen

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2022