17 år og 10.000 km hjemmefra

Arthur Natacha med værtsparret  Dorte og Niels Palmelund.

I august modtog Brande Rotary Klub Arthur Aguiar fra Sao Paulo i Brasilien. Hans første værtsfamilie er Dorte og Niels Palmelund, der til gengæld har sendt deres datter Natasha til Minnesota i USA.

Af Jytte Gottlieb - 

Alle de nyankomne udenlandske studenter mødtes første gang i Hjørring. Her lærte Arthur at danse polka, som var et af indslagene! Hensigten var at ryste de unge sammen. Det lykkedes til fulde.

Som et led i udvekslingen skal Arthur til næste år på en stor Europatur sammen med de andre udvekslingsstudenter. En oplevelse, der giver både læring og venskaber.

Nu er der taget hul på dagligdagen, som Arthur tilbringer i 2. g på Herning Gymnasium. Vennerne finder han i skolen, når han spiller volleyball og styrker musklerne i fitnesscenteret. 

- Jeg VIL lære dansk, kommer det beslutsomt fra Arthur - og han har en plan. Hver dag lærer han sammen med værtsfamilien et antal danske ord. Stolt viser han kladdehæftet med de tætskrevne sider frem. Det giver pote, for allerede nu kan han mange danske ord.

Ungdomsudvekslingen for unge mellem 16 og 18 år er et af flagskibene indenfor Rotary og er ikke etableret for at nogen skal tjene penge. 

I Brande Rotary er det Morten Nygaard Olesen, der formidler udvekslingen, og det er ingen betingelse, at man har tilknytning til Rotary.

Ingen tvivl om, at både Arthur og familien Palmelund har det godt med hinanden. ”Vi står alle lige nu på toppen af Rundetårn”, lyder det i telefonen fra familien. 

Tonen er rar og hjemlig mellem familien og Arthur.

At stå på egne ben i et fremmed land og i en helt anden kultur kræver både mod og vilje. Seje unge, der via egne oplevelser får erfaring og forståelse for andre nationaliteters levevis og vilkår.

 

 

 

 

 

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Arne Danielsen bannerannonce

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2023