146 kommunale arbejdspladser rykkes til Ikast

Et enstemmigt byråd valgte her til aften at flytte 146 kommunale arbejdspladser fra administrationsbygningen (det tidl. rådhus) i Centerparken i Brande til Vestre Skole i Ikast for at gøre plads til byggeriet af en ny skole på stedet.

Mens både de Konservative og Dansk Folkeparti pointerede, at der var tale om en midlertidig flytning, var Socialdemokratiet klar til at tage skridtet fuldt ud og samle hele den kommunale administration i Ikast.

Partiets 2. viceborgmester, Frank Heidemann Sørensen, påpegede, at man sådan set allerede havde vedtaget at nedlægge det tidligere rådhus i Nr. Snede for tre år siden.

Samtidig så han gerne, at debatten ikke altid handlede om de arbejdspladser, man mister. Alene indenfor social- og sundhedsområdet er Brande indenfor de seneste år således blevet tilført ca. 40 arbejdspladser, anførte han.

Udover den håndfuld ansatte, som blev flyttet fra Ikast til Brande, da fremstillingen af den kommunale ældremad blev samlet på Brandlundparken, drejer det sig primært om de hjemmehjælpere fra den sydøstlige del af kommunen, der hver dag starter og slutter deres arbejdsdag i Brande.

Socialdemokraten understregede dog også, at Borgerservice selvfølgelig ikke skal fjernes i Brande.

De kommunalt ansatte medarbejdere vil blive orienteret officielt om den forestående flytning tirsdag.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for dinTandlæge i Brande
Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen