12 nye psykiatriske sengepladser i Horsens

Ole Revsgaard Andersen

Af Ole Revsgaard Andersen, Hampen, regionsrådsmedlem for Dansk Folkeparti

På regionsrådsmødet d. 27. november har vi besluttet at etablere et nyt sengeafsnit i Regionspsykiatrien (RP) Horsens. Sengeafsnittet er en del af vores budgetforlig for 2020, som hele regionsrådet kunne enes om.

RP i Horsens har lige nu det optageområde med færrest senge pr. indbygger og med flest indlæggelser pr. seng; samtidig forventes det, at Horsens får en stor befolkningstilvækst i de kommende år.

Tæller man de 12 ekstra senge med, som vi nu har besluttet at placere i Horsens, så løftes RP Horsens op på det samme niveau ift. antal senge pr. borger, som man har i RP i Midt og i Vest. Der vil med andre ord komme en bedre balance i fordelingen af psykiatriske senge på tværs af regionen.

Vi har jo trods alt en fælles vision om at skabe en region i balance, og hvis ikke engang vi selv tager den vision alvorligt, hvem gør så?

For os i Dansk Folkeparti er det en hjertesag, at vi sørger netop for regionens balance, og derfor er det mig en stor glæde, at vi nu har besluttet at placere de ekstra senge, der hvor behovet er størst, nemlig i Horsens.

Men selvom disse 12 nye senge afhjælper et stort pres i Horsens, så er der fortsat et stort behov i resten af regionen. De begrænsede midler, som vi havde til at etablere pladser for, betød desværre, at vi blev nødt til at prioritere meget skarpt og derfor ikke havde mulighed for, i denne omgang, at afhjælpe de andre behov, som eksisterer rundt om på vores andre psykiatriske afdelinger.

Derfor vil vi i Dansk Folkeparti fortsat arbejde for, at forholdene i psykiatrien fortsat forbedres. Det er bydende nødvendigt, at vi i de kommende år prioriterer at etablere yderligere senge i Region Midtjyllands psykiatri. For omend vi nu er på rette vej i psykiatrien, så skal vi stadig gå langt, før vi kommer i mål

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019