Ærespris for at skabe dramatik i tysktimerne

Af Anne-Marie Pedersen.

Trine Stoustrup Jacobsen har altid elsket tysktimerne i skolen, også da hun gik i folkeskole på Præstelundskolen her i Brande. Og allerede her begyndte hendes drømme om, at hun ville være tysklærer.

I dag er Trine tysklærer og arbejder på Hestlund efterskole ved Bording. Jeg er glad for at arbejde med mit fag, men jeg møder mange elever, der synes tysk er svært og har en dalende motivation for faget. Det synes jeg da er ærgerligt, når jeg nu selv synes, det er et spændende fag. Så under et praktikophold på efterskolen - Himmerlands Ungdomsskole, hvor jeg var i 6 uger, lavede jeg forsøget med at indføre drama i undervisningen og gøre det til mit bachelorprojekt. Og det gik rigtig godt. Eleverne tog virkelig godt imod. De blev mere modige og fik snakket mere i undervisningen. Jeg tror, at det er fordi, at det gør det nemmere for eleverne at lave fejl, når de er i en rolle, siger Trine.

Trine var ikke den eneste som synes at projektet var godt. Trines vejleder på læreruddannelsen valgte at indstille Trines projekt til Lærerprofessionen, som er udstederne af prisen. Prisen er en særpris, som hvert 3 år skifter tema og i år var temaet for første gang sprog i skolen og hvordan dette kan udvikles. Dommerkomiteen bag prisen valgte Trine som vinderen af dette års særpris, med begrundelsen; Trine har lavet et velbegrundet, omfattende og selvstændigt projekt, hvor hun undersøger hvordan dramapædagogik kan bidrage til at styrke sprogfærdigheder og motivere eleverne. Med afsæt i sin egen praksis i 9. og 10. klasse og inspiration fra teaterverdenen analyserer og diskuterer hun muligheder og udfordringer ved at bruge dramatiseringer i undervisningen. Så forrige fredag kunne Trine tage til prisfest på professionshøjskolen Via i Aarhus, hvor hun udover en statuette, også vandt 10.000,- kroner.

Til spørgsmålet om, hvad pengene så skal bruges til, svarer Trine: Jeg bor i dag i Aarhus og arbejder i Bording, så de (pengene) kommer til at gå til min bil.

På billedet ses Trine Stoustrup Jacobsen med sit diplom efter prisoverrækkelsen på VIA University College i Aarhus. Fotograf Klaus Holsting.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul