Ældrelivet skal være det gode liv med velfærd og værdighed

Birthe Sørensen

Af Birthe Sørensen, byrådsmedlem for Socialdemokratiet

Antallet af ældre er stigende i årerne fremover, også i Ikast-Brande kommune. Når jeg hører ordet ældrebyrde, bliver jeg meget harm. For mig er mange ældre en stor ressourse for samfundet— også for Ikast-Brande kommune.

Mange af de nye ældre kan klare sig selv, da mange har et godt helbred.

Så de mange ældre er IKKE en byrde. Det er medborgere aldrig, så væk med det skammelige ord — ældrebyrde.

Kernen er, at ældre tilbydes værdig og ligeværdig pleje og omsorg. Det er for mig en menneskeret, at vores ældre også fremover skal tilbydes den hjælp, de har behov for. Der skal tages udgangspunkt i den enkeltes behov og forudsætninger, og hjælpen og plejen skal bygge på respekt— ansvar— værdighed og personlighed.

For de af vores ældre, som ikke selv kan klare hverdagen alene længere, skal kommunens tilbud være i orden; det sikrer vi ved, at vi har det antal ældre- og plejeboliger, der er behov for, samt at der er gode personale- og arbejdsforhold på vores ældrecentre og i hjemmeplejen/døgnplejen og i sygeplejen.

Vi har på ældre- og sygeplejeområdet et dygtigt personale, som har en travl hverdag; spørgsmålet er imidlertid, om der er medarbejdertimer nok, når fakta er, at borgerne bliver udskrevet tidligere fra sygehuset, og det kræver mere pleje i hjemmene og på ældrecentrene. En forudsætning for det er, at personalet skal have den nødvendige efter-/videreuddannelse for at være rustet til øgede opgaver, og ikke mindst at der er en normering, der svarer til opgaverne.

Jeg har altid arbejdet for en god og værdig ældrepleje - det vil jeg fortsat gøre. 

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020