Ældre- og plejecentre lemper besøgsregler

Brandlundparken

OPDATERET: Mandag annoncerede Sundheds- og ældreministeriet, at der fra torsdag den 2. juli som udgangspunkt frit kan aflægges besøg på både ude- og indendørs arealer på plejehjem, i plejeboliger og på aflastningspladser samt sygehuse og klinikker.

Onsdag afventede man hos bl.a. Ikast-Brande Kommune fortsat ministeriets bekendtgørelse i forhold til retningslinjerne for indendørsbesøg, en bekendtgørelse der skulle være kommet tirsdag, og bekendstgørelsen er nu kommet. Det betyder, at de generelle besøgsrestriktioner, der blev indført midt i marts, nu er ophævet.

Besøg på plejecentre og rehabiliteringscentre kan derfor nu foregå såvel ude som inde, så længe Sundhedsstyrelsens anbefalinger følges. 

Generelt for besøg:

- Besøg skal bookes. Der kan bookes besøg med deltagelse af 1-2 besøgende.
- Der anbefales besøg af max. en times varighed.
- Besøgende bør kende og følge Sundhedsstyrelsens 5 generelle råd:

  • Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
  • Host og nys i dit ærme
  • Undgå håndtryk, kindkys og kram - begræns fysisk kontakt
  • Vær opmærksom på rengøring- både hjemme og på arbejdspladsen
  • Hold afstand og bed andre tage hensyn

- Besøgende skal så vidt muligt undgå at berøre kontaktpunkter
- Besøgende kan gå tur med 2 meters afstand
- Besøgende kan køre tur med kørestolebrugere, da borgeren i kørestolen vender ansigtet væk fra den besøgende og derved begrænses risikoen for smitte.

Udendørs besøg på plejecentre og rehabiliteringscentre skal foregå på de indrettede besøgszoner og på beboernes terrasser jf. de lokale udarbejdede retningslinjer.

Indendørs besøg på plejecentre og rehabiliteringscentre skal foregå i borgerens lejelighed. Besøgende bruger terrassedør til beboerens lejlighed. Hvis dette ikke er muligt, brug da den mest direkte indgang til beboerens lejlighed.

Før indflytning på plejecentre:

Da der er et særligt hensyn i forhold til at forebygge smitte, anbefaler Sundhedsstyrelsen, at nye beboere, som flytter ind på et plejecenter, bliver testet for Covid-19 inden indflytning.

Sundheds- og ældreministeriet oplyser, at Styrelsen for Patientsikkerhed i tilfælde af lokale smitteudbrud, som det man for nylig har set i Hjørring, kan udstede et individuelt påbud om besøgsrestriktion eller besøgsforbud. Det kan således blive aktuelt at lave et nålestikspåbud, hvor man kortvarigt lukker ned, f.eks. ved mistanke om smitte, øget risiko for smitte på en institution eller hvis antallet af smittede personer i en kommune er højt. 

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for Brande Bogen
Arne Danielsen bannerannonce

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019