Åhaven lukkes

På trods af 883 protestunderskrifter og 12 opfølgende spørgsmål vedtog et flertal i byrådet mandag aften at lukke børnehaven Åhaven i Brande midlertidigt.

Det var dog ikke et fuldstændig enigt byråd, der traf beslutningen: Hverken Venstres Lars Lyhne, den konservative Kirsten York Helms eller Fælleslistens to repræsentanter, Lotte Stoltenborg og Henrik Kraglund, kunne gå ind for beslutningen, der betyder, at Åhaven lukkes – midlertidigt, som det står i sagsbeskrivelsen – med udgangen af august, hvorefter sundhedsplejen og dagplejen overtager lokalerne.

Borgmester Ib Lauritsen (V) indledte debatten med at konstatere, at der aktuelt er en overkapacitet eller et for lille børnetal i Brande. Han satte også spørgsmålstegn ved ordet ”midlertidigt”, som kan blive til ”permanent”, hvis tallene ikke ændrer sig, men omvendt skal tages bogstaveligt, hvis der er et behov.

- Det er klart, at sådan et forslag vækker bekymring. Den berører mange mennesker, erkendte formanden for Børne- og undervisningsudvalget, Simon Vanggaard Nielsen (DF), der også påpegede, at det var et enigt udvalg, der står bag beslutningen. Baggrunden er den ifølge ham meget store overkapacitet i Brande, mens man i Ikast er i den modsatte situation.

Læs mere i næste uges udgave af Brande Bladet.

 

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Telekæden Brande
Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019