Vestas-mand i spidsen for Siemens Gamesas landvindmøller

Lars Bondo Krogsgaard

Siemens Gamesa skiftede fredag ud på tre centrale poster i vindmøllegigantens ledelsesteam. Det bliver en erfaren dansker med en fortid hos bl.a. Vestas og Siemens Wind Power, der skal få virksomhedens problembarn, landvindmøllerne, tilbage på sporet.

Lars Bondo Krogsgaard (bill.) har i løbet af sine foreløbig 18 år i vindindustrien bl.a. været administrerende direktør for Nordex Acciona og sideordnet direktør for MHI Vestas. Han har tidligere været ansat i mere end fire år hos Siemens Wind Power, hvor han fungerede som øverste ansvarlige for EMEA-regionen.

Lars Bondo Krogsgaard tiltræder stillingen som leder af landvindmølledivisionen 1. november og får base i selskabets hovedkvarter i Bilbao. Indtil da overtager Siemens Gamesas nyudnævnte topchef, Andreas Nauen, det overordnede ansvar for landvindmøllerne, mens den nuværende adm. direktør for forretningsområdet, Alfonso Faubel, nu er fortid hos Siemens Gamesa.

I samme ombæring er spanieren Beatriz Puente udnævnt til ny CFO (økonomidirektør). 1. december afløser hun tyske Thomas Spannring, som midlertidigt har beklædt stillingen, mens colombianeren Juan Gutiérrez bliver ny mand i spidsen for serviceafdelingen. 15. august afløser han Mark Albenze, der går på pension efter næsten 28 år hos vindmøllevirksomheden.

- Jeg er meget glad for, at vi har været i stand til at udpege tre så talentfulde og erfarne ledere i teamet, og at vi med disse udnævnelser kan deles om ledelsen af virksomheden, udtaler Andreas Nauen og fortsætter:

- Vi er i øjeblikket i gang med en turnaround-proces, der har til formål at levere langsigtet bæredygtig vækst og rentabilitet til Siemens Gamesa, og vi har brug for et stærkt ledelsesteam til at drive det. Hver af disse personer bidrager med forskellige kompetencer, der ikke kun vil hjælpe dem med at styre deres funktioner, men også lede virksomheden.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Pandbo Bjælkehuse banner

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019