Vågn så op, Brande!

Brande står overfor nogle fantastiske muligheder – men også udfordringer – i forbindelse med Bestsellers nye bydel. Det bliver større end de fleste kan forestille sig, og vil placere Brande solidt på landkortet. Det bliver i sandhed fantastisk.

Men vi skal altså have lavet noget udvikling i centrum af Brande, for ikke at havne i en negativ udviklings-spiral med et mennesketomt centrum til følge. Vi skal have folk ind i centrum af Brande. Det er nøglen til en sprudlende by. Og alt dette skal vi have på plads hurtigst muligt, så det nuværende Brande centrum også fremover bliver et hyggeligt og attraktivt sted at være. Vi skal:

- have bygget den nye skole i direkte sammenhæng med Brande Hallerne. Der er rigeligt plads i området, hvilket 360° Brande har påvist flere gange. Dette giver liv og aktivitet.

- have bevaret de kommunale arbejdspladser. Igen, det er tydeligt påvist at det ikke er nødvendigt at flytte arbejdspladserne for at placere skolen ved Brande Hallerne, så det kan kun være et politisk kup af dimensioner, at det overhovedet er på tale at rykke de eksisterende kommunale bygninger ned.  Det er forhåbentligt gået op for Brandes borgere og politikere.

- have revet nogle gamle og ubrugelige ejendomme  ned, og bygget nye lækre lejligheder på og omkring Storegade. Det må de personer der ejer disse ejendomme sørge for, eller sælge til en pris som kan gøre at andre kan få økonomi i et sådant projekt. Og så skal de andre ejendomme der ligger i centrum af byen holdes i ordentlig stand af ejerne. De repræsenterer byen.

- have fixet Torvet med springvandet og belysningen.

- have gang i nogle flere projekter til byfornyelse og aktivitet.

Foruden disse ting, bør det snart været gået op for kommunen, at der skal laves nye boligområder i Brande. At kommunen spiser Brande af med Brande Syd – som jo bare trækkes mere og mere i langdrag - og ikke aktivt sætter gang i flere områder, er ikke i orden. Med begrundelsen at der ikke er tid og penge til at udvikle flere boligområder, virker det nærmest som om at der bevidst nøles med Brandes udvikling. Flere tilflyttere giver flere penge til kommunekassen, så få nu gang i flere områder til bebyggelse. Og så er det jo lige meget om det er kommunale eller private udstykninger. Behovet bliver der i ekstrem grad over de næste år, når Bestseller-projektet starter. Brande skal være klar til denne tilflytning.

Men hvor er Brandes lokale politikere?

Der er noget tavst på dén front. De hundrede dage er for længst gået, og der er næsten gået et år siden kommunalvalget. Er det ikke snart på tide, at de politikere som Brandes borgere har brugt deres stemme på til kommunevalget melder sig helt ind i kampen for Brandes udvikling og ve og vel. Stemmer til et kommunevalg bliver afgivet til dem der arbejder for ens egen by – det er helt normalt.

Så borgerne i Brande forventer også at deres politikere arbejder aktivt for Brande – det gør de lokalt valgte politikere i kommunens andre byer i dén grad.
Hvis der er nogle der bliver stødte over ovennævnte opfordring, så vil det være en god idé at vejre stemningen i byen.

Brandes borgere ser med spænding frem til at høre, om vore lokale politikere har overbevist deres kolleger om nødvendigheden af fokus på Brande, i det kommende budget, som jo diskuteres for tiden.

Og om visioner der kommer fra den sydlige del af kommunen honoreres, eller der kvitteres med endnu flere 23-0 afstemninger og tab for Brande.

Og glem så argumentet: ”I får jo en helt ny skole til 200 millioner” (underforstået, at så kan I ikke forvente mere). Den skole er en tvingende nødvendighed og argumentet svarer til at give sin kone en rørpumpetang i 40 års fødselsdagsgave.

Der er mange personer i Brande som forsøger ihærdigt på at skabe en positiv udvikling i Brande – og for Brandes borgere – men byen har altså brug for at politikerne er med i endnu større udstrækning end i dag.

Med venlig hilsen

Jørgen Larsen

Brande Borgerforening

Kommentarer

Super godt indlæg Jørgen, du har fuldstændig ret, det kræver meget af Brandes borger og endnu mere af vores folkevalgte politikere.

En rigtig god ide Jørgen

Godt indlæg Jørgen.

Jeg vil nok angribe det fra lidt anderledes synsvinkel. Vi vil i Brande rigtige gerne beholde vores tekniksforvaltning og borgerservice. Vi må respekter at byrådet har stemt 23-0 til en ny skole. Vi kan så gøre dem opmærksom på at man har lovet borger, at man ikke slukkede lyset i de 3 "gamle " rådhuse. Det skulle vel ikke være umulig at finde en løsning på denne udfordring. Jeg tror og håber på at byrådet, finder en rigtig god løsningen, således vi ikke mister " lyset " i Brande.

Godt skrevet Jørgen - du "rammer hovedet på sømmet" 

Jeg støtter dit indlæg 100% - jeg er også dybt skuffet over de lokale i byrådet, som jeg synes har været for fokuseret på skolebyggeriet og har glemt at tænke på byens fremtid. Jeg synes også, at det er en mærkelig fremgangsmåde, at man begynder at flytte og nedlægge rådhuset, inden der er lavet tegninger over skolen og endnu vigtigere et budget, for jeg og mange andre tror ikke de afsatte millioner slår til, og hvad vil man så gøre i byrådet? Der er inden for de seneste år foretaget en hel del udvendig og indvendig vedligeholdelse af rådhuset, så bygningerne  fremstår i fin stand. Så opfordringen til byrådet skal være, bevar rådhuset og de kommunale arbejdspladser til gavn for byens borgere, handelsliv og erhvervsliv.

Jeg er også helt enig i, at der skal gang i kommunal udstykning i Brande. Hvorfor trækkes det mon i langdrag ?

Godt skrevet Jørgen

Bedre kan det faktisk ikke siges. 

Branditterne har før ført deres visioner ud i livet, og nu håber jeg, at vi sammen med politikerne og 360˚ Brande kan gøre det igen .  

Godt indlæg Jørgen. Stor enighed herfra. 

 

Rigtig godt indlæg. Vedrørende hovedgaden, så er det ikke kun bygningerne man skal sætte fokus på. Det er selve hovedgaden, den skal lukkes for alt trafik, fra genbrugsbutikken ned til krydset (Vejle vej) Vi skal have mere gade salg, cafeliv. Og ja vi bilister kan sagtens køre udenom. Ved godt butikkerne siger at så dør byen, man ved det ikke før man har prøvet i Ikast kan det lade sig gøre.

Helt enig med Jørgen -

Ny Skole i Brande m.m.

Allerførst vil jeg sige Jørgen Larsen tak, for et godt skrevet læserbrev i Brande Bladet d.d. jeg tror du dækker holdninger i Brande, måske ikke 100 %, men meget tæt på.

En ting vi også skal være opmærksom på, når Bestseller byen bliver en realitet, er at vi får lavet en letbane eller svævebane eller andet, fra Brande by til Bestseller byen og retur. Det vil være i alles interesse.

Vedrørende den nye skole, så kan man i dag 11. september, læse i Herning Folkeblad, at et enigt byråd bakke op om, at flytte de ca. 140 arbejdspladser til Ikast, fordi man ikke vil bygge skolen i forbindelse med det gamle rådhus.

Det er ubegribeligt, at nyrenoverede lokaler skal nedrives !

Endvidere havde Brandes borgere forventet, at blive taget med på råd, alle havde forventet et borgermøde, der ville være kommet rigtig mange mennesker, og kommunen og vore lokale politikere kunne have haft et meget bedere beslutningsgrundlag.

Vedrørende Bestsellers byggeri, så synes jeg, det er rigtig fint, at holde borgermøde, det er så den anden i den forbindelse ! Meget fint ! Men hvorfor vil man ikke holde borgermøde vedr. den ny skole. Vi må så nøjes med vore kommentarer i Brande Bladet.

Når det er sagt, så er jeg selvfølgelig glad for, at Simon Vangsgaard understreger, at det er en midlertidig løsning, og at man flytter de 140 arbejdspladser, tibage til Brande når skolen står færdig.

Vil man så bygge en ny administrations bygning i Brande ? Ja, der skal jo være lys i alle 3 "Rådhuse" !

Man kunne også gå i dialog med Bestseller om, at intregrere et Rådhus i det nye byggeri !

Venlig hilsen

Holger Kjeldsen       

Rigtig godt indlæg Jørgen. Kan ikke siges bedre..

Godt indlæg Jørgen!

Rart der er nogle der vil ruske op i tingene, så vi kan få gang en debat, og få belyst hvad der sker i vores kommune.

Med venlig hilsen

Preben Sørensen

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Arne Danielsen bannerannonce

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019