"Undskyld – vi regnede forkert!"

Så simpelt kunne denne sag have været landet.

Af Rune Lyager og Lotte Stoltenborg, byrådsmedlemmer for Fælleslisten

”Vi tog fejl. Vi havde troet, at Artiums brug af Brande Hallerne blev kompenseret rimeligt i den halaftale, der blev lavet i 2015. Brande Hallerne har nu gjort os opmærksomme på, at den nuværende brug langt, langt overstiger tilskuddet til de 2 haller, som jf. principperne for gældende halaftale er stillet til rådighed for skoleeleverne i Brande. Det skal vi have rettet op på”.

Sådan kunne vi have løst denne henvendelse fra Brande Hallerne. Det skete blot ikke.

Siden juni har Brande Hallerne banket på den politiske dør. Først da de trak i håndbremsen og sagde nej til at underskrive den kommende samarbejdsaftale, kom der politisk bevågenhed på problemet.

Flere politikere har følt, at de har fået en pistol for panden. Måske er det omvendt?

Sagen eskalerede, skolen og foreningerne blev orienteret om, at hvis samarbejdsaftalen ikke blev underskrevet, ville de blive flyttet til andre egnede lokaler i kommunen.

Hvor blev dialogen af?

Kære byrådskolleger: Lad os anerkende problemet.

Brande Hallen bruges i dag så meget af Artiums elever, at hallen ikke kompenseres rimeligt i rammerne af den nuværende halaftale. Derfor bør der laves en aftale, der tager højde for det udvidede samarbejde mellem Brande Hallen og Artium.

Der er endnu tid til at gøre det rigtige. Lad os finde en vej at gå sammen. Visionen om, at Artiums elever skal have glæde af hallen, er unik og nødvendig, og det skal vi som byråd selvfølgelig sikre rammerne for.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for dinTandlæge i Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2023