Udendørs pinsegudstjeneste bliver til drive in-gudstjeneste

 

Ved pinsegudstjenesten i 2017 måtte man grundet vejret rykke den udendørs gudstjeneste indenfor i Remisen. Ved den lejlighed faldt 2. pinsedag sammen med grundlovsdag, så fhv. biskop Kjeld Holm var inviteret til at holde grundlovstalen. Han medvirker ikke ved drive in-gudstjenesten i år, men det gør det farverige altertæppe fremstillet af elever fra Uhre Friskole givetvis (arkivfoto: Mikael Lund).

Siden Brandes 100-års jubilæum som stationsby i 2014 har der hvert år 2. pinsedag været afholdt gudstjeneste i eller – når vejret har været til det – foran RemisenBrande.

Sådan bliver det også i år, selvom 2. pinsedag falder 1. juni – en uge før den forventede lempelse af forsamlingsforbuddet træder i kraft.

Gudstjenesten bliver nemlig afviklet som en drive in-gudstjeneste på pladsen foran Remisen. Det oplyser sognepræst Arne Holst-Larsen.

På den måde må man være lige så mange, man vil, oplyser han, og også for folk, der befinder sig i risikogruppen, er det fuldt forsvarligt at deltage i gudstjenesten.

Selve gudstjeneste bliver vist på storskærm, mens lyden kan høres på bilradioen.

Vinduet i bilens venstre side (førersiden) må åbnes, til gengæld skal motoren være slukket, oplyser Arne Holst-Larsen videre.

Udover ham selv medvirker også Brande Kirkes to øvrige præster, Rie Mortensen og Anne T. Dolmer, ved gudstjeneste, og det samme gør Jørgen Nickelsens folkemusikgruppe.

Temaet for gudstjeneste bliver – meget passende, da det nu er pinse - Helligåndens fornyelse af verden.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020