Turistforeningen overvejer nedlæggelse

Ikast-Brande Turistforening, der varetager turismens interesser i kommunen, er rykket et stort skridt nærmere en nedlæggelse. Det oplyser foreningens formand, Lars Andresen.

Årsagen er, at foreningens årlige tilskud fra kommunen i forbindelse med budgetforliget blev beskåret med en halv million kroner svarende til 45 procent.

– Vi kan ikke få tingene til at hænge sammen med lønninger og husleje, konstaterer formanden og fortsætter:

- Vi må reagere som ansvarlig bestyrelse – det her går ikke i længden!

Mandag mødtes fem repræsentanter for turistforeningens bestyrelse med Erhvervs-, vækst og bosætningsudvalget, som turismen hører ind under, og her var der ingen hjælp at hente, fortæller Lars Andresen. Ikke engang den kommunale ”redningspulje” på 3 millioner kroner, der blev afsat som en del af budgetforliget, kan turistforeningen komme i betragtning til, lød meldingen på mødet.

Næste skridt bliver derfor afholdelse af et bestyrelsesmøde med et punkt på dagsordenen: Fastsættelse af en dato for afholdelse af en ekstraordinær generalforsamling, hvor foreningens medlemmer vil blive indkaldt for at diskutere fremtiden – og Lars Andresen lægger ikke skjul på, at det mest logiske vil være at nedlægge turistforeningen.

Ikast-Brande Turistforenings hovedaktivitet er driften af turistkontoret, som er placeret på Storegade i Brande med turistchef Jette Nielsen som daglig leder.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul