Turistforeningen nedlægges med smalt flertal

Jette Nielsen

Turistchef Jette Nielsen kan nu begynde at se sig om efter et andet job.

- Det er en sorgens dag for turismen. Sådan lød den umiddelbare reaktion fra formanden for Ikast-Brande Turistforening, Lars Andresen, da stemmerne fra den 2. ekstraordinære generalforsamling her til aften var talt op. 

På grund af en fejl i indkaldelsen var stemmeoptællingen udskudt et døgn, så medlemmer, der havde hæftet sig ved den fejlagtige ugedag tirsdag fremfor datoen 7. januar i indkaldelsen også havde mulighed for at gøre deres indflydelse gældende, men som forventet dukkede der ingen op.

Dermed kunne de to stemmetællere, Jan Svendsen og Mikael Lund, overvåget af formanden tage hul på at tælle de 17 afgivne stemmer. For at bestyrelsens forslag om en nedlæggelse kunne vedtages, skulle mindst to tredjedele svarende til 12 stemmer være for forslaget, og da stemmerne var talt op, var der 13 stemmer for og 4 imod.

Dermed er nedlæggelsen af Ikast-Brande Turistforening en realitet, og bestyrelsen har nu en opgave tilbage: At afvikle foreningen. Det betyder bl.a. opsigelse af personalet, herunder turistchef Jette Nielsen, og opsigelse af lejemålet i stueetagen i det (helt) gamle rådhus på Storegade i Brande.

- Vi kan ikke gøre andet end at tage det til efterretning, konstaterede Lars Andresen, der som supplement kunne oplyse, at en eventuel formue ved foreningens endelige ophør senest med udgangen af juni 2019 skal anvendes i henhold til foreningens formålsparagraf, det vil sige til turistformål.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul