Turistforening et skridt nærmere nedlæggelse

Turistchef Jette Nielsen gennemgik nogle af de mange aktiviteter, Ikast-Brande Turistforening har spillet en større eller mindre rolle i.

Efter en til tider følelsesladet debat på aftenens ekstraordinære generalforsamling i Ikast-Brande Turistforening blev der skredet til afstemning om det egentlige formål med generalforsamlingen, bestyrelsens forslag om at nedlægge foreningen.

Af de 19 stemmeberettigede stemte 14 for forslaget om nedlæggelse, og dermed skiller kun endnu en ekstraordinær generalforsamling i starten af det nye år foreningen fra at blive lagt definitivt i graven.

Baggrunden er den besparelse på en halv mio. kr. på det kommunale tilskud til foreningen, som blev aftalt i forbindelse med budgetforliget, der blev offentliggjort i september. En besparelse der vil skære mere end 40 % af turistforeningens økonomiske ramme

Foreningens formand, Lars Andresen, åbnede dog en lille dør på klem: Hvis man fra byrådets side omgør beslutningen om, at turistforeningen ikke kan søge midler fra den pulje på 3 mio., der er afsat til at kompensere de foreninger m.v., der bliver ramt af besparelserne. Hvis ikke er det slut med udgangen af maj 2019, fastslog formanden.

Læs mere i næste uges udgave af Brande Bladet.

Kommentarer

Man må spørge byrådet: Hvad er argumentet for nedlæggelse af turistkontoret?

Er man imod turistindustrien? Kan man ikke se potentialet i turisme i Danmark? mener man det er penge ud af vinduet at investere i turismesektoren? Vil man hellere at turisterne tager til Herning og orienterer sig?

Havde man så kritiseret turistkontorets indsats eller efterlyst ideer til, hvordan man kunne være endnu mere proaktive på modtagelsen af turister, end man er? Eller havde man fra byrådets side givet forslag til nye tiltag. Så kunne vi diskutere det. Men bare lukke turismen ude - hvad er argumentet?

Der må selvfølgelig være en plan B, for når byrådet har afsat penge til turisme og turistforeningen lukker, så SKAL opgaven naturligvis løses på en anden måde. Men hvad har byrådet tænkt sig? Udlicitering? Kommunalt?

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul