Transportminister kaldes i samråd om morgentog

Kristian Jensen

Sagen om de to fjernede morgenafgange mellem Vejle og Herning/Struer er alligevel ikke helt slut endnu.

Tirsdag d. 23. februar er transportminister Benny Engelbrecht således kaldt i samråd af Folketingets Transportudvalg for at redegøre for dialogen med de berørte kommuner op til omlægningen af togafgangene på strækningen mellem Herning og Vejle.

Ministeren er også blevet bedt om at redegøre for, hvilke initiativer ministeren agter at tage som følge af de konsekvenser, omlægningen af togafgangene har haft for kommuner, ungdomsuddannelser og elever.

Det er to af Venstres folketingsmedlemmer, Christoffer Aagaard Melson og Kristian Jensen (bill.), der har kaldt ministeren i samråd på baggrund af nedlæggelsen af de to morgenafgange mod henholdsvis Vejle og Herning/Struer, som indtil Arrivas overtagelse af togdriften på strækningen 13. december afgik fra Brande Station alle hverdage kl. 06.43 mod Vejle og en halv time senere mod Herning.

De to ”myldretidsafgange” blev i stor stil benyttet af både pendlere og i særdeleshed uddannelsessøgende fra Brande, Give og Thyregod, som – når den fysiske undervisning engang genoptages – er henvist til at benytte de busser, Midttrafik og Sydtrafik på foranledning af henholdsvis Ikast-Brande og Vejle Kommune har indsat som erstatning for de nedlagte togafgange.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020