Total optur

Tre hold, tre oprykninger. Sådan blev den historiske status for Brande IF's herreafdeling efter årets sidste turneringskampe, som blev afviklet på Brande Stadion her til eftermiddag.

Klubbens tredjehold i serie 6 har for længst vundet deres pulje, i sidste weekend sikrede førsteholdet sig oprykning til serie 1 med en 3-1-sejr i Bording, og lørdag fulgte andetholdet i serie 4 så trop med den påkrævede hjemmesejr over rækkens bundprop, HTS.

Mirko Lund gav sit hold troen på sejr, da han efter 10 minutter bragte Brande i spidsen med et velplaceret indersidespark tæt op ad den ene opstander, og kort efter pausen fordoblede forsvarsstyrmand Simon Splidsboel føringen, da han var gået med frem og kom højest på et frisparksindlæg fra Michael Andersen.

Efter 20 minutter gjorde indskiftede Zlatan Catovic til 3-0, og så skulle man egentlig bare have tiden til at gå, indtil dommeren fløjtede opgøret af, og hjemmeholdets spillere kunne iføre sig guldparykker og oprykker-t-shirts og lade champagnepropperne springe.

På nabobanen tog serie 2-holdet imod de eneste reelle udfordrere til oprykningen, Videbæk IF, men selvom det var gæsterne, der både scorede opgørets første og sidste mål, sikrede Brande sig sæsonens 12. sejr af 14 mulige med cifrene 4-2 efter pauseføring på 2-1.

Læs mere om kampene i Brande Bladet tirsdag.