Tilbagegang hos Siemens Gamesa trods rekordstor ordreindgang

Vindmøllekoncernen Siemens Gamesa præsenterer i dag regnskabet for det seneste år. Regnskabet udviser et underskud på 918 mio. euro (næsten 7 mia. kroner) og en tilbagegang i omsætningen på 7 procent, men også en historisk høj ordreindgang og -beholdning.

Siemens Gamesa betegner selv regnskabsåret, der sluttede med udgangen af september, som ”et udfordrende år domineret af Covid-19 og hårde markedsforhold”.

Regnskabsåret bød ganske vist på en rekordstor ordreindgang på 14,7 mia. euro (110 mia. kr.), og Siemens Gamesa gik ud af september med en ordrebeholdning på 30,2 mia. euro (225 mia. kroner).

Ikke desto mindre faldt omsætningen sammenlignet med året før med 7 % til 9,5 mia. euro (godt 70 mia. kroner).

Resultatet afspejler den fortsatte afmatning på det indiske marked og omkostningsoverskridelser i forbindelse med projekter i Nordeuropa. Dertil skal lægges effekten af Covid-19, som Siemens Gamesa vurderer har betydet, at omsætningen blev reduceret med ca. 1 mia. euro.

For at imødegå disse udfordringer har virksomhedens nye ledelsesteam med den nyudnævnte administrerende direktør Andreas Nauen i spidsen præsenteret en ny forretningsplan for de kommende tre år. Formålet er dels at få vendt udviklingen i onshore-forretningen (landvindmøller), dels at opretholde en rentabel vækst i offshore- (havvindmøller) og serviceforretningen.

Andreas Nauen påpeger, at Siemens Gamesa med den store ordrebeholdning har et stærkt fundament for bæredygtig vækst, og at de igangsatte initiativer både vil forbedre indtjeningsevnen og styrke virksomhedens førerposition i en industri, der har en meget lys fremtid i kampen mod klimaændringer.

Allerede i det indeværende regnskabsår forventer Siemens Gamesa en omsætning mellem 10,2 og 11,2 mia. euro (76-83,5 mia. kroner), og virksomheden forventer at vokse hurtigere end markedet frem mod 2023.

I 2021 forventes en EBIT-margin før særlige poster (resultat af den primære drift) på mellem 3 % og 5 % stigende til mellem 8 % og 10 % i 2023. 

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2022