Tidlig julegave til mennesker med psykisk sygdom

Knud Aarup

Af Knud Aarup, landformand for foreningen Bedre Psykiatri

Tak, tak og atter tak - juleaften kom godt nok tidligt i år! Politikerne har nemlig sat ikke mindre end 600 millioner kroner af om året til at hjælpe mennesker med psykisk sygdom og deres pårørende. Det er noget, vi i Bedre Psykiatri har haft øverst på vores ønskeliste i årevis. For hold da helt op, der er brug for de penge!

Forestil dig, at du er alvorligt syg og har brug for at blive indlagt. Men du får ikke lov - For der er ikke plads til dig på afdelingen. Og forestil dig, at når du så endelig er indlagt, bliver du sendt hjem alt for hurtigt. For ingen har tid til at hjælpe dig.

Overvej, hvis det var en kræftpatient, der blev behandlet på den måde. Det tør man slet ikke at tænke på, vel? Men hvor overdrevet det end lyder, har det været virkelighed for tusinder af mennesker med psykisk sygdom i mange mange år. Psykiatrien er blevet voldsomt overset, når pengene skulle fordeles, hvilket er gået ud over nogle af dem, der har haft allermest brug for hjælp.

I Bedre Psykiatri klapper vi derfor i hænderne over den nye aftale. Men de 600 millioner er kun begyndelsen. Regeringen har også lovet en 10-årsplan, hvor det ikke mindst bliver kommunernes hjælp til mennesker med psykisk sygdom, der kommer i fokus. Her er der nemlig store problemer. Fx for psykisk syge med misbrug, børn, der mistrives og psykisk syge, der bliver overladt til sig selv hjemme eller på bosteder. Så der er brug for mange flere ressourcer i de kommende år. Det glæder vi os til at komme i gang med!

Men indtil da – glædelig jul og stort tak til politikerne for den tidlige julegave!

Tilføj kommentar

Telekæden bannerannonce

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for Brande Bogen

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019