Svar på forældrelæserbrev vedr. taekwondoklubben

Helle Mathiasen

Formand for kultur- og fritidsudvalget, Helle Mathiasen (Å), svarer her på et læserbrev fra en kreds af forældre i Brande Taekwondo Klub.

Godt nytår til alle i vores kultur- og foreningsliv fra hele kulturudvalget!

Kære Tina Lauridsen, Lars Dammark, Katinka Gøtzsche og Mette Vingtoft.

Kulturudvalget i Ikast-Brande Kommune er helt klar over at Brande Taekwondo Klub er en klub med meget sammenhold, begejstring og dedikation - samtidig med at den fostrer superdygtige kæmpere med et uovertruffent talent, samtidig med at der også er plads til bredden.

Dette skyldes naturligvis dygtige kæmpere, ledere, engagerede og arbejdsomme forældre og andre støtter - hvor Ikast-Brande Kommune er en af dem.

Tidligere har byrådet og kultur og fritidsudvalget i fællesskab støttet Brande Taekwondo Klub med 250.000 kr. om året til elitesatsningen - udover de almindelige lokale og aktivitetstilskud som de øvrige klubber også modtager.
Kultur og fritidsudvalget brugte i 2014 2 dage sammen på at drøfte bl.a.

- udvalgets visioner, svarer det til vores handlinger?

- kan vi synliggøre mere hvad det er vi bruger vores kultur og fritidskroner på i IBK?

- hvordan fordeler vi vores midler bedst muligt og med størst mulig fairness?

På disse temadage opstod ønsket om at oprette en eliteidrætspulje gældende fra 2016, hvor de klubber som har eliteafdeling (i den absolut bedste række/klasse) kan søge støtte.

Vores pulje har hidtil været på 300.000 kr. om året og med de enorme økonomiske udfordringer, vi står overfor i Ikast-Brande i de kommende år, er det urealistisk at denne pulje kommer til at vokse væsentligt. Puljen skal dække elitesatsningen i hele kommunen, og derfor har vi fundet det mest fair, at Brande Taekwondo Klub fra 2016 vil modtage 180.000 kr. om året til elitesatsningen + de almindelige lokale- og aktivitetstilskud, hvorefter der resterer 120.000 kr., som kan søges af alle de andre klubber i Ikast-Brande som også har eliteafdeling - Brande Taekwondo Klub har selvfølgelig også ret til at søge i denne pulje fra 2016.

Det er dyrt at have børn med et særligt talent, det vil alle disse børns forældre sikkert nikke genkendende til. Derfor er det også nødvendigt at vi har frihed til ved hjælp af denne pulje at kunne støtte, når der er klubber med eliteniveau som har behov.

Brande Taekwondo Klub gør et fremragende stykke arbejde, og derfor er der også opbakning til det årlige tilskud på 180.000 kr. med mulighed for at søge yderligere midler - og kultur og fritidsudvalget har på ingen måde til hensigt at ødelægge elitearbejdet i klubben, tværtimod - dette mener vi også vi viser med det årlige tilskud på langt over halvdelen af hele puljens størrelse.

Med nytårshilsen
Helle Mathiasen
Formand Kultur og Fritidsudvalget

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS
Bannerannonce for Brande Bogen

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

 • 07 jul.

  Bankospil

  Sted: Brandlundparken
  Arrangør: Brande Pensionist- og Efterlønsforening

 • 14 jul.

  Bankospil

  Sted: Brandlundparken
  Arrangør: Brande Pensionist- og Efterlønsforening

 • 21 jul.

  Bankospil - AFLYST!

  Sted: Brandlundparken
  Arrangør: Brande Pensionist- og Efterlønsforening

 • 28 jul.

  Bankospil

  Sted: Brandlundparken
  Arrangør: Brande Pensionist- og Efterlønsforening

 • 04 aug.

  Bankospil - AFLYST!

  Sted: Brandlundparken
  Arrangør: Brande Pensionist- og Efterlønsforening

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019