Sundhed for alle

Hanne Ringgaard Møller

Af Hanne Ringgaard Møller, folketingskandidat for Radikale Venstre

Gå til fysioterapeuten først, når det drejer sig om ondt i nakke, ryg og øvrige led. De veluddannede fysioterapeuter har kompetencerne, kan diagnosticere og dermed give dig den rette behandling og træning og ved alvorlige tilfælde henvise dig til lægen. Et supplerende forslag kunne være tværfaglige klinikker i alle kommuner, hvor læger, sygeplejersker og fysioterapeuter i et tæt samarbejder hjælper patienterne på rette vej. Det vil være at arbejde med det nære sundhedsvæsen og være med til at løse et af det danske sundhedsvæsens største problemer - lægemangel. Det er forslag fra V og DF som vil være til debat i folketinget næste uge, hvor diskussionen om sundhedsreformen fortsætter. Et forslag som jeg og Radikale Venstre   kun kan bakke op om og som vi har behov for lokalt fremfor fx 21 sundhedshuse der ligger fjernt fra den enkelte borger.

De tre hyppigste årsager til, at danskerne går til læge, er ondt i lænden, slidgigt og ondt i nakken. Det er årsag til 24 procent af alle konsultationer, viser en undersøgelse af 20 lidelser.

Folk med de tre lidelser har 8,1 millioner lægebesøg årligt, tal fra Statens Institut for Folkesundhed. Hvis blot 10 procent af dem gik direkte til fysioterapeut, ville det spare 810.000 lægebesøg årligt.

I andre lande er det i dag helt normalt at tage direkte til fysioterapeut uden at runde lægen først. I mere end halvdelen af EU har borgere mulighed for direkte fysioterapeut med tilskud. Studier fra Norge, Holland, Skotland, Sverige og USA har vist, at det er effektivt, bedre patienttilfredshed og billigt.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for dinTandlæge i Brande
Bannerannonce Telekæden Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

 • 17 nov.

  Julemesse 2019

  Sted: RemisenBrande, Remisevej 1, 7330 Brande
  Arrangør: Brande City Detail (Se Brande Bladet uge 45+46)

 • 17 nov.

  Efterårskoncert

  Sted: Filskov Kirke
 • 18 nov.

  Juledemonstration

  Sted: Sognegården, Storegade 10, Brande
  Arrangør: Brande Havekreds (Se annonce uge 46)

 • 19 nov.

  Bankospil

  Sted: Brandlundparken, Brande
  Arrangør: Brande Pensionist- og Efterlønsforening

 • 20 nov.

  Foredrag om den danske udvandring til Amerika

  Sted: Sognegården, Storegade 10, Brande
  Arrangør: Ældre Sagen Brande (Se annonce Brande Bladet uge 46)

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Street Art 2019