Storsejr i historisk kamp

Nicolaj Jakobsen boltrede sig for alvor i kampen mod fusionsklubben Ikast FC, hvor han lagde op til to mål og selv nettede to gange (arkivfoto).

Der blev skrevet historie, da Brande IF’s serie 2-mandskab tirsdag tog imod naboerne fra Ikast FC, et holdsamarbejde mellem de to tidligere konkurrerende Ikast-klubber FS og KFUM: Det var fusionsklubbens første seniorturneringskamp nogensinde, og at dømme efter indsatsen, ligger der et stort stykke arbejde forude, før samarbejdet bliver en succes.

Gæsterne, der i stedet for at blande de hidtidige klubfarver gul og rød til orange har valgt at stille op i lyseblå trøjer, viste sig ellers indledningsvis ganske fint frem, men da en veloplagt Brian Jakobsen efter godt en halv times spil bragte hjemmeholdet i front efter forarbejde af Nikolaj Jakobsen, begyndte det så småt at smuldre for udeholdet, og i 2. halvleg gik det stærkt.

Nikolaj Jakobsen gjorde det selv til 2-0 efter knap 10 minutter, og mindre end ti minutter senere blev han dobbelt målscorer assisteret af Lasse Skov, hvorefter Jonas Østergaard gjorde det til 4-0 et kvarter før tid.

Tre minutter før dommerens slutfløjt kronede Mikkel Eriksen en fin debutkamp med at slå det sidste søm i IFC-kisten; Nikolaj Jakobsen drev for gud ved hvilken gang gæk med sin direkte modspiller på venstrekanten og fik sendt bolden ind i feltet til Jonas Østergaard, der lagde bolden af til debutanten, som sikkert udplacerede Ikast-keeperen til slutresultatet 5-0.

På nabobanen fik Brandes andethold en næsten ligeså fin start på sæsonen i serie 4 med en sejr på 2-1 over Krogager efter pauseføring på 2-0.