Stor indsats af kartoffelavlerne førte til et godt resultat

”Der var en god kartoffelvækst gennem hele sommeren i 2019 og det tegnede til at blive en god høst. Men i midten af august begyndte regntiden og det regnede hver uge frem til januar, hvilket gjorde det vanskeligt for avlerne at få kartoflerne op af marken, med reduceret høst til følge. Normalt forhindrer frosten at der køres kartofler op i januar. Heldigvis udeblev frosten således vores arbejdsomme kartoffelavlere, der på trods af næsten umulige markforhold, fik reddet en stor del af høsten i land.

Med en omsætning på over 400 mio. kr. og en rekord afregning til de 280 aktive andelshavere, er vi godt tilfredse med resultatet. Vi har været heldige at vi er i fødevaresegmentet og ikke rigtig er ramt at Corona krisen endnu, fortæller formand fro AKM i Brande, Martin Arvad..

Det er glædeligt, at der er en positiv udvikling i vores salgsselskab KMC med eksport af ingredienser fra stivelsen til 85 lande i verden og med en eksport andel på 95%. 

Virkeligt et industri-eventyr, vi kan være stolte af. 

Den største trussel mod det danske eksport-eventyr er, at vi ikke kan skaffe de kvalitetslæggekartofler vi skal bruge, for at kickstarte produktionen hvert år hos avlerne. Miljøstyrelsen har forbudt nedvisningsmidlet Reglone. Vi har søgt dispensation indtil der findes et alternativ, således vi bliver stillet lige med andre EU-lande.

Vi er klar til at forsøge alle muligheder for alternativer i forsøg på at finde den rette nedvisningsmetode.

Vi er dog uforstående over hvorfor, at Miljøstyrelsen vælger at tage en fantastisk industri som kartoffelbranchen som gidsler. Vi savner at Miljøstyrelsen og ministrene lytter til fageksperterne, så vi undgår at der går politik i sagen.

Indkørslen af den nye fabrik i Brande fortsætter, da der stadig er brug for forbedringer. Produktionen af kartoffelmel blev øget med ca. 42%, så fabrikken har en meget stor kapacitet, hvilket tegner godt for fremtiden”, sagde formand Martin Arvad på Kartoffelmelsfabrikken Midtjyllands generalforsamling på Remisen i Brande den 29. juni 2020.

Der var genvalg til Jens Christen Hansen (Brande), Jens Ebbensgård (Madum) og Henning Thybo (Arnborg).

Bestyrelsen har konstitueret sig med Martin Arvad som formand og Henning Thybo som næstformand.  

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for dinTandlæge i Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019