Stor fyringsrunde hos Siemens Gamesa

Jochen Eickholt

Torsdag præsenterede vindmøllevirksomheden Siemens Gamesa planerne om at skille sig af med ca. 2.900 ansatte på verdensplan. 800 af fyringerne skal ske i Danmark.

Fyringsrunden er en del at Siemens Gamesas strategiplan Mistral, der skal være med til igen at gøre fremstilling af vindmøller til en rentabel forretning for den spansk-tyske vindmøllekoncern.

De seneste 3 år har Siemens Gamesa haft et samlet underskud på mere end 20 mia. kroner, hvilket 1. marts i år fik virksomheden til at erstatte topchefen gennem halvandet år, Andreas Nauen, med en anden tysker, Jochen Eickholt (bill.).

Den nye direktør satte gang i en organisatorisk gennemgang ”for at identificere synergier på tværs af flere funktioner og for at justere produktionsfodaftrykket og kapaciteten til at matche markedets krav”, fremgår det af gårsdagens pressemeddelelse fra Siemens Gamesa om baggrunden for fyringsrunden.

Derudover arbejder Siemens Gamesa på at styrke specifikke områder inden for vigtige førende markeder for at udnytte sin stærke markedsposition inden for offshore samt vokse på tværs af hele værdikæden og drive en projektcentreret forretningstilgang, fremgår det videre af pressemeddelelsen.

- Det er aldrig let at træffe en sådan beslutning, men nu er det tid til at tage afgørende og nødvendige beslutninger for at få vendt udviklingen og sikre en bæredygtig fremtid. Vi er nødt til at opbygge et stærkere og mere konkurrencedygtigt Siemens Gamesa for at sikre vores position som en nøglespiller i den grønne energiomstilling, udtaler Siemens Gamesas administrerende direktør Jochen Eickholt.

Vindmøllevirksomheden vil i samarbejde med tillidsrepræsentanter forsøge at minimere effekterne af fyringsrunden ved bl.a. naturlig afgang og interne rokader. Forhandlingerne herom går i gang allerede i starten af oktober. Den nye organisationsstruktur træder i kraft ved årsskiftet, men tilpasningen af medarbejderstaben og de økonomiske effekter heraf forventes først fuldt indfaset i regnskabsåret 2025.

Brande Bladet har kontaktet Siemens Gamesas danske pressechef, Sanne Frimor Petersen, for at høre, hvilke afdelinger og medarbejdergrupper, der bliver berørt af fyringerne, og hvor stor en del af de 800 fyringer, der rammer virksomhedens fabrik i Brande, men for nuværende har pressechefen ikke yderligere oplysninger.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis