Stil forslag til EU's dagsorden

Færre tilsætningsstoffer i fødevarer eller afgifter på ikke-bæredygtige produkter. Det er nogle af de forslag, som danskere allerede har stillet til EU’s dagsorden via det nye initiativ WeEuropeans, som er sat i gang i alle 27 EU-lande. I de kommende uger har alle midt- og vestjyderne sammen med borgerne i resten af Danmark og EU, mulighed for at give deres besyv med til, hvad EU bør prioritere i fremtiden. De bedste forslag præsenteres til et arrangement i EU den 22. marts.

Initiativet, der skal bringe borgerne og EU tættere på hinanden, kommer fra WeEuropeans, som er i gang med den største offentlige høring, der nogensinde er gennemført i EU.

Frem til den 27. februar kan alle EU-borgere dele deres forslag til at genopfinde Europa, og man kan deltage i afstemningen, der skal udpege de forslag med størst folkelig opbakning.

Det er målet, at mindst 100 millioner europæere hører om initiativet, og at 10 millioner personer indsender forslag og stemmer. De 10 forslag, som opnår flest stemmer, vil komme på en ”borgerdagsorden”, som de 10 forslagsstillere selv skal præsentere den 22. marts for udvalgte europæiske politikere og andre aktører i Europa-Parlamentet. Frem til EU-valget den 26. maj vil WeEuropeans sprede borgernes dagsorden i hele EU for at få politikerne til at tage stilling til dem.

Du kan stille forslag på https://weeuropeans.eu/dk/da/about frem til den 27. februar og stemme indtil den 7. marts på alle de forslag, som andre danskere har stillet. Fra den 8. marts kan du også stemme på forslag fra de andre EU-lande.

Når de nationale afstemninger er slut, bliver de 10 forslag fra hvert af de 27 lande, som har opnået flest stemmer, oversat til de 27 landes sprog. Fra den 8. marts kan man stemme om de tilsammen 270 udvalgte forslag, og de 10 mest populære forslag kommer på ”borgernes dagsorden”, som præsenteres den 22. marts for de europæiske politikere i Europa-Parlamentet.

Frem til EU-valget den 23.-26. maj vil ”borgernes dagsorden” blive en del af debatten, og den 9. maj bliver ”borgernes dagsorden” præsenteret på Det Europæiske Råds møde i Sibiu, der er dedikeret til Den Europæiske Unions fremtid.

Kommentarer

Spændende initiativ. Jeg kunne finde på at foreslå at EU nedlægger sig selv, og at vi går tilbage til den oprindelige tanke med selvstændige nationer der handler frit sammen, og nix weiter. Altså et frihandels samarbejde, som ikke betyder at en sprit stiv EU formand skal bestemme 80% af Danmarks love.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Telekæden Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen