Statslige arbejdspladser placeres i Ikast

Nr. Snede mister udsigten til at gøre det gamle rådhus til en del af Patent- og Varemærkestyrelsen

Af Astrid Vestergaard

De 35 statslige arbejdspladser i Patent- og Varemærkestyrelsen, der skal flyttes fra København til Ikast-Brande, placeres i Ikast.

Ikast-Brande Kommune havde ellers foreslået styrelsen, at den tidligere rådhusbygning i Nr. Snede kunne være en mulighed, men den tanke er droppet.

- Vi har sammen med Bygningsstyrelsen set på alle de muligheder, der er for at huse de her arbejdspladser i Ikast-Brande Kommune, og vi har fundet, at arbejdspladserne placeres bedst i Ikast by. Vi mener, det er det, regeringen i sin plan lægger op til - at arbejdspladserne skal placeres i Ikast by og ikke andre steder i kommunen, siger Jesper Kongstad, som er chef for Patent- og Varemærkestyrelsen i København.

Avisen har forgæves forsøgt at finde ud af, om regeringen i sin plan lægger op til, at statslige arbejdspladser skal fordeles i de byer, der er nævnt i planen, eller om de skal placeres i de pågældende kommuner.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) ønsker ikke at besvare dette spørgsmål.

Hans pressechef, Kim Kappelgaard Bové, oplyste fredag formiddag i en mail, at det, der står i regeringens plan, skal tolkes som kommuner - ikke byer.

Den udmelding trak han senere tilbage.

Læs mere i Focus Ikast-Brande onsdag.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul