Stærkt udlæg af BioMar

Fiskefoderproducenten BioMar har haft en god start på 2019. Det fremgår af den kvartalsrapport, BioMars moderselskab, børsnoterede Schouw & Co. A/S, udsendte torsdag.

Kvartalets omsætning er steget med 13 % til 2,137 mia. kr. Tilsvarende er den afsatte mængde steget med 12 % til 250.000 tons, og overskuddet før skat er næsten fordoblet fra 33 til 59 mio.

BioMar tilskriver selv fremgangen gode klimatiske og biologiske forhold. Alle BioMars tre divisioner (laks, EMEA og Emerging Markets) har bidraget til fremgangen, og desuden indvirkede udviklingen i valutakurser samlet set positivt på omsætningen med ca. 60 mio. kr.

Det er ikke mindst salget til lakseopdrættere i Chile og Skotland, der er gået frem, og fremgangen på det skotske marked modsvarer stort set tilbagegangen på det norske marked.

Overtagelsen af den ecuadorianske rejefoderproducent Alimentsa er forløbet som planlagt, og en ny produktionslinje, som øger den årlige kapacitet med ca. 25.000 ton foder, er taget i brug i april. Den igangværende udvidelse af produktionskapaciteten på fabrikken i Brande forventes klar til ibrugtagning inden årets udgang.

Storbritanniens forventede udtræden af EU kommer til at berøre BioMars aktiviteter i Skotland, specielt omkring indkøb af råvarer fra områder uden for Storbritannien, men påvirkningen forventes ikke at blive væsentlig. BioMar forsøger at minimere eventuelle negative effekter ved at opbygge lagre og afsøge potentielle alternative råvareleverandører.

På baggrund af resultatet for 1. kvartal fastholder virksomheden forventningerne om at realisere en omsætning i størrelsesordenen 10,3 mia. kr. og et overskud på den primære drift (EBITDA) i størrelsesordenen 820-890 mio. kr. For hele 2018 landede EBITDA på 713 mio. kr.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Arne Danielsen bannerannonce

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

 • 25 feb.

  Bankospil

  Sted: Brandlundparken
  Arrangør: Brande Pensionist- og Efterlønsforening

 • 26 feb.

  Foredrag: En kulturrejse langs den jyske vestkyst

  Sted: Sognegården, Storegade 10, Brande
  Arrangør: Foreningen Norden og ÆldreSagen (Se annonce uge 7)

 • 27 feb.

  Generalforsamling

  Sted: Mødelokale 2, Brande Hallerne
  Arrangør: Foreningen Brande Fitness (Se annonce uge 7)

 • 27 feb.

  Generalforsamling

  Sted: SEJ Biler, Bredgade 32, Nørre Snede
  Arrangør: Venstres Vælgerforening i Ikast-Brande (Se FOCUS uge 4)

 • 27 feb.

  Generalforsamling

  Sted: Uhre Gamle Købmandsgaard
  Arrangør: Uhre Vandværk A.M.B.A. (Se annonce i Brande Bladet uge 7)

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019