Sparekassens kvartalsregnskab påvirket af coronakrisen

Den Jyske Sparekasse er kommet ganske godt fra start i 2020. De første tre måneder har fortsat været præget af det høje aktivitetsniveau, som også kendetegnede 2019, og sparekassens basisindtjening på 42,3 mio. kr. ligger over budgettet for kvartalet.

Imidlertid blev sparekassen ligesom resten af Danmark ramt af coronakrisen, da samfundet i marts lukkede ned. Det betød, at sparekassen øgede nedskrivningerne med 60 mio. kr. på basis af et ledelsesmæssigt skøn, der skal dække de estimerede konsekvenser af krisen. Nedskrivningerne påvirker resultatet for 1. kvartal 2020 negativt, som derfor udviser et underskud på 29 mio. kr. før skat. 1. kvartal 2019 resulterede i et overskud før skat på 15 mio. kr. Udover nedskrivninger på knap 71 mio. kr. mod 41 mio. sidste år kan tilbagegangen i resultatet tilskrives kursreguleringer, som har været negative i 1. kvartal og 12 mio. dårligere end sidste år.

- Det er en alvorlig situation, vores samfund befinder sig i – både menneskeligt og økonomisk. Lige nu er der i sparekassen fokus på at hjælpe kunderne med at komme bedst muligt gennem krisen. Vi oplever endnu ikke et stort antal kunder med konkrete problemer, men vi er på forkant med at rådgive dem, der har behov for det. Om der kommer flere konsekvenser af krisen på et senere tidspunkt, er dog svært at spå om, og derfor er vi nødt til at tage vores forbehold. Når det er sagt, så er jeg naturligvis ærgerlig over, at sparekassen kommer ud af et ellers godt kvartal med et negativt resultat, siger adm. direktør Claus E. Petersen.

Den Jyske Sparekasses filial i Brande har forøvrigt netop genåbnet fillialen for kunder efter corona-pausen.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Pandbo Bjælkehuse banner
Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019