Solceller på Sønderkærvej og Buelundvej

Ikast-Brande Kommunes klima-, natur- og bæredygtighedsudvalg skulle onsdag vælge mellem 20 ansøgninger om solcelleprojekter. Blandt de projekter, udvalget pegede på, er et anlæg på 159 hektar på Buelundvej øst for Blåhøj og et anlæg på 82 hektar på Sønderkærvej vest for Uhre.

Oprindeligt havde European Energy, der står bag solcelleplanerne på Sønderkærvej, planer om et anlæg på 120 hektar, men det er på anbefaling fra Ikast-Brande Kommunes område for teknik og miljø reduceret til de 82 hektar.

På Buelundvej er det selskabet Copenhagen Energy, der står bag solcelleplanerne; her er teknik og miljø-områdets argumenter for at anbefale projektet bl.a., at anlægget i det sydøstlige hjørne kan kombineres med de tre kommende vindmøller, og at hele området af samme årsag bliver støjbelastet og derfor får begrænset anvendelsesmulighed.

Udover de to ovennævnte projekter lægger klima-, natur- og bæredygtighedsudvalget op til, at der kan etableres solcelleanlæg på Isenbjergvej nordvest for Gludsted (98 hektar), på Ilskovvej nord for Ikast (99 hektar), på Lykkensprøve ligeledes nord for Ikast (30 hektar) og på Skyggevej nord for Bording Kirkeby (4,5 hektar).

I alt vil udvalget dermed give tilladelse til at "beplante" 472,5 hektar med solceller.

Læs mere i næste uges udgave af Brande Bladet.

 

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul