Snyde-mails lokker danskere til at uploade deres NemID nøglekort

- Lad være med at uploade dit NemID nøglekort. Du risikerer at få dine personlige informationer misbrugt.

Sådan lyder advarslen fra Nets, der konstaterer, at et stigende antal danskere i disse uger oplever at modtage en såkaldt 'snyde-mail', hvor de bliver opfordret til at afgive deres NemID-koder.

Afsender af snyde-mailen udgiver sig for at være en bank, men det er fup.

- Der er ikke nogen virksomhed med gode hensigter, som vil bede dig om dit NemID nøglekort. Tværtimod vil afsenderne af disse snyde-mails bruge nøglekortet til at misbruge de data, som NemID giver adgang til, siger Marianne Mørk Christensen, der er direktør i Nets, som står for driften af NemID.

Hun fortæller, at både Nets og bankerne i disse dage modtager mange henvendelser fra borgere, der er kommet til at reagere på disse snyde-mails, som også kaldes for phishing-mails, og derefter er kommet i tvivl om det nu var det rigtige at gøre.

- Hvis vi får mistanke om at en borgers NemID kan være i risiko for at blive misbrugt, spærrer vi pågældendes NemID så hurtigt som muligt. Det vil sige, at borgeren er uden NemID i nogle dage, hvilket selvfølgelig kan være irriterende for borgeren, men desværre nødvendigt for at beskytte de data, som NemID giver adgang til, fortsætter Marianne Mørk Christensen.

På nets.eu/dk advarer Nets om de forskellige phishing-forsøg, som borgere er blevet udsat for gennem de seneste år. Derudover informerer både bankerne og Digitaliseringsstyrelsen om phishing-bølger, når de bliver opmærksomme på dem.

- Vi forsøger altid at informere bredt om det, når vi oplever, at disse bølger af snyde-mails er i gang. Men jeg vil samtidig gerne opfordre alle, der bliver opmærksomme på, at der er snyde-mails i omløb om at give beskeden videre til familie og venner, som måske ikke er opmærksomme på denne trussel mod ens personlige data, siger Marianne Mørk Christensen.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Arne Danielsen bannerannonce

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019